Wil je de biggetjes van varken Frida aaien? Dat kan vanmiddag (dinsdag) op de Höfte in Oldenzaal.
Wil je de biggetjes van varken Frida aaien? Dat kan vanmiddag (dinsdag) op de Höfte in Oldenzaal. (Foto: )

De VVV-agenda van Oldenzaal, Dinkelland en Losser (week 24)

Dinsdag
12 juni

10.00 Informatiebijeenkomst voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer, gehouden in het gemeentehuis in Denekamp. Meedoen is gratis, aanmelden niet nodig.

15.00 Biggetjes aaien op de Höfte in Oldenzaal. De biggetjes liggen op een speciaal bedje van stro en de kinderen mogen ze aaien.

18.45 Excursie langs de orchideeën van het Springendal met een gids van Staatsbosbeheer. Meedoen kost 5 euro. Starten bij de parkeerplaats bij de Brandtoren in Hezingen.

Woensdag
13 juni

13.30 Buitenspeeldag rond 't Trefhuus in Overdinkel met springkussens, een reuzenspiraal, een minivoetbaltoernooi en heel veel spelletjes van vroeger zoals stelglopen, knikkeren en hoepelen. Er worden ook pannenkoeken en slushpuppies geserveerd.

14.00 Concert van de Boeskooltoppers in het Gerardus Majellapark in Overdinkel, op uitnodiging van KBO-PCOB. De entree is gratis.

14.15 Buitenspeeldag op twee locaties in Oldenzaal: bij boerderij Stakenboer in Zuid-Berghuizen en bij Paal 12 aan de Vondellaan 12. Met stormbaan, voetbaltoernooi, knutselhoek en nog veel meer.

15.00 Kinderactiviteit 'eten uit de natuur' bij Watermolen Frans in Mander. Aanmelden via 06 81560447 (Landschap Overijssel).

18.30 Avondvierdaagse Losser gaat van start op het Raadhuisplein. Er zijn routes van 5, 10 en 15 kilometer. Zaterdag is de start al vanaf 11.00 uur en om 15.30 uur is de feestelijke intocht en finish.

19.30 Concert van Bigband Driland in de Muziekkoepel in Overdinkel. De Duitse en Nederlandse muzikanten spelen swing.

Donderdag
14 juni

8.30 Sportdag voor leerlingen van groepen 7 en 8 van de Oldenzaalse basisscholen op het Hulsbeek. De leerlingen maken kennis met diverse en avontuurlijke sporten zoals stepcross en crossloop.

9.30 Wandeling onder leiding van de Tourist Info-Wandelgidsen. Er zijn routes van 10 en 20 kilometer. De korte gaat richting Tankberg en Roderveld, de lange richting Volthe. Start is bij het station in Oldenzaal.

Vrijdag
15 juni

13.00 Rode Maanfestival gaat van start, een driedaags festival voor vrouwen die (spirituele) verdieping zoeken én die van een feestje houden. Er wordt gekampeerd, er zijn workshops en koestersessies, marktkramen en een uitgebreid avond- en ochtendprogramma. Te bezoeken tot en met zondag. Tickets à 149 euro via

rodemaanfestival.nl

19.30 Bespeling van de beiaard in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

Zaterdag
16 juni

19.00 Antoniusfeest in de Antoniuskerk in Oldenzaal. Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor zingt de H. Mis van Schubert, het Gloria van Vivaldi en de Antoniusliederen.

19.00 Jeugdcircus Tubantino speelt de voorstelling 'Op Zolder' in stadstheater de Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 7,50 euro.

20.00 Concert van de Sint Plechelmusharmonie: Night @ the Woodside in het openluchttheater aan de rand van het kerkenbos in De Lutte. Speciale gast is Marga Bult. Kaarten kosten 10 euro bij de VVV, 12,50 euro aan de kassa.

20.00 Concert Summertime van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Openluchttheater Brilmansdennen in Losser, op uitnodiging van de jubilerende muziekvereniging Excelsior. Kaarten kosten 7,50 bij Primera Marcel en info@excelsior-losser.nl.

Zondag
17 juni

5.00 Vroege wandeling van parochie Lumen Christi in arboretum Poortbulten in De Lutte. Er worden gedichten, passages uit de bijbel en andere teksten voorgedragen. Meedoen kost 7 euro inclusief ontbijt. Aanmelden via 0541 353551.

10.00 Oldtimershow rondom voormalige steenfabriek de Werklust in Losser. Met onderdelenmarkt, miniature, literatuur en oude ambachten. Er zijn volop auto's, trekkers, vrachtwagens, motors, brommers en solexen te zien. De entree is 5 euro.

11.00 Open dag op tuinderij de Witte Raaf op landgoed Singraven in Denekamp. Te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur.

14.30 Picknickconcert van Semper Crescendo in park Kalheupink in Oldenzaal. Geniet van de muziek en van je zelf meegebrachte picknick. De entree is gratis.

14.30 Jeugdcircus Tubantino speelt een speciale editie van hun voorstelling 'Op Zolder': deze is speciaal voor visueel gehandicapten. Er is een voelplein en bezoekers mogen in de piste de materialen en kostuums voelen. Kaarten kosten 7,50 euro.

Deze agenda wordt samengesteld in samenwerking met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser-Beuningen. Lezers leveren agendaberichten aan via

noordoosttwente.nl

nieuwedinkellander.nl

Meer berichten