De expositie van de zussen Weustink werd vrijdag geopend. De expositie is nog tot en met 28 juni te bezoeken in het Meulenbelt.
De expositie van de zussen Weustink werd vrijdag geopend. De expositie is nog tot en met 28 juni te bezoeken in het Meulenbelt. (Foto: )

Annie en Evi 'van de Rozenstruik' exposeren in het Meulenbelt

De zussen Annie Van Zijl-Weustink en Evi Droste-Weustink richten een expositie in in verpleeghuis het Meulenbelt in Tubbergen. Is dat bijzonder? Jazeker, want de Ootmarsumse zussen zijn 91 en 92 jaar oud. Ze wonen beide in het Meulenbelt.

Ootmarsum - De zussen zijn geboren en getogen in Ootmarsum als dochters van de eigenaars van de Rozenstruik. Annie heeft haar leven lang in Ootmarsum gewoond, tot haar vertrek naar het verpleeghuis. Evi is vanuit Ootmarsum getrouwd in Tubbergen.

De beide zussen hebben tijdens hun leven – onafhankelijk van elkaar – veel geschilderd en een behoorlijke collectie opgebouwd. 'Annie van de Rozenstruik' is een begrip onder oudere Ootmarsummers. Ze werkte in haar jongere jaren volop mee in het bedrijf; stond achter de tap en kookte voor bruiloften.

Beide zussen zijn met schilderles begonnen toen ze met pensioen gingen. Niet samen trouwens; ieder apart. Evi schilderde veel met aquarel en acrylverf, Annie schilderde graag met olieverf. De twee hebben heel verschillende stijlen.

Het idee van de tentoonstelling kwam van de zussen zelf. Nu ze eenmaal woonachtig zijn in het Meulenbelt, zagen ze hun eigen schilderijen niet meer en daar wilden ze graag verandering in brengen. En hoe kan dat beter dan middels een echte expositie? De kinderen hebben de mooiste schilderijen uitgezocht voor de expositie.

De expositie van de zussen Weustink werd vrijdag geopend. De expositie is nog tot en met 28 juni te bezoeken in het Meulenbelt.

Meer berichten