Foto:

Höfte en Hydra maken leerlingen wijzer over zwerfafval

Oldenzaal – Leerlingen van groep 5 van diverse scholen hebben les gehad over zwerfafval, een project van de Höfte. 

Met medewerkers van de Höfte leerden de leerlingen over de afbraaktijd van colablikjes, snoeppapiertjes en kranten. Ook hebben ze gezien en ervaren wat zwerfafval kan doen met de natuur. In 2010 bleek het voorlichten van basisschoolleerlingen al van positieve invloed te zijn op hun latere gedrag rondom zwerfafval, vandaar dat de Höfte koos voor een zwerfvuilprogramma.

Na de les gingen de kinderen op pad om afval te prikken. Ze waren verbaasd over de hoeveelheid afval die ze in een uurtje gevonden hadden. Plastic, blikjes, papier en allerlei ander afval werd opgehaald. En dan hebben ze het nog niet over sigarettenpeukjes en kauwgom. "De kinderen helpen op deze manier mee om de school schoon te houden en worden bewust van de hoeveelheid afval die er in de natuur ligt," aldus de leerkracht van de Wendakker.

Alle kinderen die hebben meegedaan met het afvalproject zijn op maandag 25 juni bij de Höfte geweest om de voorstelling die theatergroep Hydra speciaal voor het zwerfafvalproject gemaakt heeft, te beleven.

Meer berichten