Zo zal de ArcheoHotspot in museum het Palthe Huis er ongeveer uitzien: terwijl archeologen aan het werk zijn, maakt publiek kennis met hun werk.
Zo zal de ArcheoHotspot in museum het Palthe Huis er ongeveer uitzien: terwijl archeologen aan het werk zijn, maakt publiek kennis met hun werk. (Foto: )

Palthe Huis bouwt aan een eigen ArcheoHotspot

Oldenzaal - Oldenzaal krijgt de beschikking over een ArcheoHotspot; een plek waar bezoekers van museum het Palthe Huis kennis kunnen maken met archeologen en de archeologie van Oldenzaal. In 2019 moet het klaar zijn.

Omdat archeologie een belangrijke manier is om meer te weten te komen over de eigen historie voor zowel volwassenen als kinderen, heeft het Palthe Huis het initiatief genomen tot de oprichting van een ArcheoHotspot in Oldenzaal.

ArcheoHotspot is een initiatief van het Allard Pierson Museum, het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam. Elke ArcheoHotspot heeft een ruimte waar gedurende de reguliere openingstijden publiek naar binnen kan lopen (zonder afspraak) en waar archeologen (beroeps en vrijwilligers) werkzaam zijn. Het is mogelijk om hier in gesprek te gaan of mee te helpen met het sorteren van vondsten, het restaureren van vondsten en uitleg te krijgen over vondsten.

Ook is het een startpunt voor lessen, lezingen en workshops rondom archeologie voor kinderen en volwassenen.

Het doel van de ArcheoHotspot is om archeologie en archeologische vondsten uit Oldenzaal en omgeving zichtbaarder en toegankelijker te maken voor bewoners en bezoekers. Dankzij een financiële bijdrage van zowel de gemeente als de provincie kan het Palthe Huis starten met het opzetten en inrichten van de Hotspot.

Meer berichten