Foto: Foto:

De Siepelsaegh: Betsie is een vrouw uit duizenden

Het hoofdpijndossier van wethouder Brand, het klooster Maria ad Fontes, houdt nog wel een tijdje aan. Het heeft even geduurd, maar VVD-er Benno heeft zijn excuses aangeboden dat het gebouw nog niet is verkocht. Dat tekent zijn klasse, want tijdens de verkiezingstournee liet de lijsttrekker weten het klooster al bijna verkocht te hebben. Dat blijkt dus niet het geval en als we de krant mogen geloven is er geen eenheid onder de huidige 'eigenaars' van de Ootmarsumse abdij.


De excuses van Benno Brand lijken een soort van biecht te zijn, maar wat zijn daarvan de consequenties? Ondertussen is het klooster nog niet verkocht, kost het miljoenen en is het einde nog niet in zicht. Het zijn de drie G's, die de grootste vinger in de pap hebben. Dus Gerard Kosse, Gerard Velthuis en Gerard Gemeente: creëer eens een toekomstbestendig Gerard ad Fontes.


Rinus Floot en Harry Kokkelink hebben een clubband met elkaar. Ze zijn beide vrijwilliger van het jaar geworden bij KOSC. Eigenlijk twee tegenpolen en dat is dan wel weer het mooie van een dergelijke uitverkiezing. Proficiat zwart-wit heren.


Felicitaties ook voor de beide uitbaters, Koen Lohuis en Stefan Blokhuis, van Grand café De Wal. Heel veel succes met jullie nieuwe uitdaging en in dit geval kunnen we zeggen dat de beste stuurlui aan De Wal staan.


Dat geldt niet voor Karin en Peter Baanstra, want die stonden toch wel even beteuterd te kijken aan de rand van Sibculo. Ze waren net getuige geweest van een gezellig familiedag in Nieuwleusen met als onderdeel een nostalgische fietstocht langs bekende plekken. Met hun beide e-bikes op de fietsendrager waren ze zonder problemen op de plek van bestemming aangekomen, maar op de terugweg ging het mis. Eén van de e-bikes vond het genoeg om stil te staan en viel op de weg.

Uiteraard reed de vrouw des huizes na een feestje terug, want een betere stuurvrouw is er vaak niet te vinden. Zij voelde een 'hobbel' en keek in de spiegel en zag een stalen ros op de rijweg. Auto in de berm gezet en een ontwaakte Peter sprintte als een Usain Bolt op gevorderde leeftijd naar zijn gevallen bike. Gelukkig geen enkele auto in de buurt en de inmiddels nuchtere bijrijder stond met fiets en al weer bij zijn Opel toen de eerste auto's pas op het toneel verschenen. Niemand had er last van en niemand had het gezien. Goede raad is duur en dus besloot het echtpaar om de fiets niet meer op de drager te zetten en dus toog een eenzame fietser op twee banden naar huis en reed de stuurvrouw de andere e-bike op vier banden naar Oost West Thuis Best.

Betsie is een vrouw uit duizenden


Op haar best is ook Betsie Scholten Linde als vrijwilliger, onder meer in de Simon en Judaskerk. Ze werd daarvoor onderscheiden met de Willibrordplaquette en dat is meer dan terecht. Een vrouw uit duizenden.

Meer berichten