Meneer Beld komt oorspronkelijk uit Hengelo en woont nu met zijn vrouw in Kwadijk. Ze gaan al 20 jaar op vakantie in Twente.
Meneer Beld komt oorspronkelijk uit Hengelo en woont nu met zijn vrouw in Kwadijk. Ze gaan al 20 jaar op vakantie in Twente. (Foto: Tourist Info Oldenzaal)

Toerist in Oldenzaal: 'Al 20 jaar op zelfde camping'

In onze rubriek 'Toerist in Oldenzaal' interviewt Tourist Info Oldenzaal elke week bezoekers van de stad. Deze week zijn dat meneer en mevrouw Beld (beide 75) uit Kwadijk. Het echtpaar is bepaald geen onbekende in deze omgeving: meneer komt hier vandaan en hij en zijn vrouw gaan hier al 20 jaar naar dezelfde camping. Wat vinden ze van Oldenzaal?

Is het jullie eerste bezoek in Oldenzaal?

"Integendeel. Vroeger woonde ik in Hengelo en ging ik elke week in Oldenzaal zwemmen. Ik ging vaak met mijn opa mee die in de steenfabriek werkte. Ik ging vroeger ook vaak naar zandgroeven om fossielen te zoeken. Dit deden we later ook vaak met de kinderen," vertelt meneer Beld. "Nu wonen we in Kwadijk. Dat ligt in de buurt van Purmerend."

Waar verblijven jullie?

"We verblijven deze week in De Lutte op camping De Kunne. We komen al 20 jaar op deze camping. Hier verblijven veel senioren en het is er dus lekker rustig. De mensen zijn allemaal erg vriendelijk op de camping. Je kunt er ook ideaal zo naar de Dinkel lopen. We hebben de camping destijds gevonden in het boekje kleine campings van de ANWB. Hierna reizen we verder naar de Eifel en Noord-Luxemburg."

Wat vinden jullie van deze omgeving?

"We vinden de omgeving hier erg mooi. Vooral het coulisselandschap spreekt ons erg aan. We gebruiken de auto bijna niet, aangezien we alles op de fiets doen. We gaan ook graag de grens over op de fiets, en af en toe natuurlijk even voor een boodschapje en de benzine met de auto. De zandgroeve in Gildehaus en het stadje Bad Bentheim spreekt ons erg aan. We bezoeken altijd familie als we hier zijn. Verder is het vooral fietsen en vissen in de Gele Beek. De watermolen en huis Singraven vinden we ook erg mooi. Natura Docet Wonderryck Twente hebben we ook al bezocht."

Hoe gastvrij is Oldenzaal?

"We vinden de mensen in Oldenzaal en omgeving erg gastvrij. Het valt hier vooral op dat mensen elkaar begroeten als we langs andere mensen fietsen. Bij ons in de buurt kijken de mensen dan gewoon de andere kant op. Hier hebben de mensen tijd en dat is in de buurt van Purmerend wel anders. Daar hebben de mensen geen tijd. Iedereen is daar druk."

Is vakantie hier een aanrader voor anderen?

"Nou, zeker. Het is hier heel gastvrij, heerlijk rustig en mooi om te fietsen. Lekker eten, mooie natuur en je bent natuurlijk zo de grens over in Duitsland. Mineralen zoeken in Ibbenbüren is ook echt een aanrader."

Is de omgeving waar jullie vandaan komen ook een aanrader voor vakantie?

"Jazeker. In de buurt van Kwadijk en Purmerend zijn weer heel andere mooi dingen zoals polders, het erfgoed Beemster, Volendam, Edam en Enkhuizen."

Meer berichten