Foto:

Verjoardag van Plechelmus wordt al 1000 jaar gevierd

Oldenzaal - Het Plechelmusfeest kan dit jaar op de oorspronkelijke sterfdatum van Plechelmus worden gevierd en dat is 15 juli. Dit feest wordt in Oldenzaal al meer dan 1000 jaar gevierd.

Onder de noemer 'n Verjoardag van Plechelmus geeft Semper Crescendo een extra grote uitvoering, samen met sopraan Karin Hertsenberg, op zaterdag 14 juli om 19.30 uur. Ze beginnen met het Basilica Sagra van Johan de Meij, speciaal door hem voor de pleinfeesten. Aansluitend klinken op het Plechelmusplein (noordzijde), lichte muziek van zangeres Debby Mureau en pianist Daan van der Zee. Ook is klein theater te zien en worden speciaalbiertjes geserveerd.

Op zondag om 10.00 uur wordt een plechtig gezongen hoogmis gevierd. Aan het begin wordt het beeld van Plechelmus in processie binnen in de kerk rond gedragen terwijl aanwezigen het Plechelmuslied meezingen. Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor zingt dan de mis van Gounod. Koren van de andere parochiekerken is gevraagd om vanuit de kerk mee te zingen. Tijdens de mis is er voor de kinderen gelegenheid om mee te doen aan andere activiteiten in de sacristie. Na de mis wordt het Plechelmusbeeld opnieuw in processie om de kerk rond gedragen. De St. Jozef harmonie en het koor verlenen muzikale medewerking. Tevens worden in het kader van 'Heel Plechelmus Bakt' in de toren koffie met lekkernijen aangeboden.

Meer berichten
Shopbox