Organisator 402 Automotive ziet Vliegveld Twenthe als ideale locatie voor een legerevenement.
Organisator 402 Automotive ziet Vliegveld Twenthe als ideale locatie voor een legerevenement. (Foto: )

Armyshow Twenthe rekent op nóg meer bezoekers

De International Army Show op Vliegveld Twenthe krijgt een vervolg op 1 en 2 september. Vorig jaar wisten al 1500 mensen het legerevenement te vinden en organisator 402 Automotive hoopt dit jaar op nóg meer legerliefhebbers.

Enschede – Het wordt een evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen, van jeeps tot tanks. Er is re-enactment die historische geallieerde en Duitse soldaten uitbeelden en historische veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog laten zien, zoals deze plaatsvonden tijdens de bevrijding van Twente in maart/april 1945. En is er aandacht voor vintage producten, een grote militariabeurs en muziek en entertainment. Ook is er veel aandacht voor de veteraan in het algemeen. Er is een speciaal Veteranenontmoetingspunt op de show en veteranen krijgen speciale kortingen op de entree. De eerste editie trok in 2018 15.000 bezoekers en ook voor dit jaar zijn de verwachtingen gunstig.

Tijdens de International Army Show is er een scala aan activiteiten. Iedereen die affiniteit met het leger en legerhistorie heeft kan zich hier de hele dag vermaken. Eigenaren of liefhebbers van legervoertuigen kunnen deelnemen aan het concours de defilé.
Ook is er de mogelijkheid om mee te rijden in een legervoertuig. Verder is er aandacht voor re-enactment shows, trunk sales, een militaria beurs in Hangar 11 (meer dan 8000 vierkanter meter) en zullen er stands zijn met vintage artikelen.

Voor alle leeftijden zijn er meet & greets. TV-kijkers van het Discovery Channel-programma Combat Dealers kunnen in elk geval elke dag de presentator Bruce Crompton ontmoeten.

De International Army Show is een meerdaags evenement en er is er de mogelijkheid om te overnachten tijdens dit evenement voor honderden voertuigen en hun eigenaren. Speciaal voor hen is de camping al vanaf vrijdag geopend. Er is te zien hoe het vroeger was om te overnachten in het leger. Overnachtingstenten zullen tussen de tanks en jeeps staan en er is ook de mogelijkheid om een vintage dorp in te richten. 's Avonds zijn er speciale activiteiten voor wie overnacht.

In een speciale Tank Area zullen enkele tanks - het summum van de aanwezige legervoertuigen - te bewonderen zijn, zowel static als rijdend. Publiek kan dit jaar zelfs meerijden in een echte tank. Hiervoor mag iedereen zich aanmelden. De tanks die we kunnen verwachten: 1944 Sherman M4A1 75 MM, 1944 M4 Allis chalmers High speed tractor en 1943 Stuart M5A1.

Op een speciaal gedeelte van het terrein zullen deelnemers van historische tweede wereldoorlog re-enactmentgroepen op uiterst realistische, spectaculaire wijze een stuk geschiedenis tonen aan het publiek zoals de geallieerde legers.

Armyshow bezoeken

De International Army Show is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 9.00 tot 18.00 uur op Vliegveld Twenthe. Kaarten kosten 20 euro en zijn te bestellen via armysnow.eu/tickets. In de voorverkoop geldt een korting van 5 euro. Tot en met 9 jaar gratis entree, van 10 tot en met 16 jaar 10 euro entree. Er zijn ook weekendkaarten te koop.

www.armyshow.eu

Meer berichten