Foto:

Drie zomerse leestips van Bibliotheek Oldenzaal (week 31)

Naast het lezen van boeken helpt ook het lezen van tijdschriften en strips bij de leesontwikkeling van kinderen. Hierbij dus drie strip- en tijdschriftentips van Bibliotheek Oldenzaal.

Leestip 1: Ties en Trijntje op vakantie, Yvon Jaspers (4+)


Een vrolijk, herkenbaar boek passend bij de zomer! Ties en Trijntje gaan kamperen en tekenen in een vakantiedagbokje wat ze allemaal meemaken, en Trijntje heeft er zelfs een echte bloedveeg in, van haar teen! Een geweldige vakantie, vol avontuur. Maar ook fijn om weer thuis te zijn.

Leestip 2: De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre, Marte Jongbloed (7+)


Een heerlijk spannend boek met alle juiste ingrediënten: spanning, humor, vriendschap en verantwoordelijkheid, en dat ook nog in de juiste mix.
Silke, de moeder van Herre, is helemaal in de ban van een vreselijke man, Wallis. Ze is zo van hem gecharmeerd dat ze nauwelijks nog op Herre let. Maar wat wil die walgelijke man eigenlijk van zijn moeder? Voor het te laat is moet Herre naar de Noordpool om zijn verdwenen vader te vinden. Zonder dat moeder het weet, begint hij aan een gevaarlijke zoektocht.

Leestip 3: Operatie Pisang, Jozua Douglas (10+)


Een spannend, grappig en fijn speurdersverhaal.
Rosa en Fico zijn de kinderen van president Pablo Fernando van het land Costa Banana. Ze kregen altijd privéles van meester Gabriel, maar hij besluit te gaan samenwonen in het buurland Costa Kanaria. Dat haar geliefde meester ineens zonder afscheid te nemen verdwijnt, vindt Rosa echter heel verdacht. Samen met haar broertje Fico en vriendin Julia gaat ze op onderzoek uit. Al gauw ontdekken ze dat de meester niet vrijwillig is verdwenen… en dat is het begin van een spannend spionage-avontuur.

Meer berichten