Hoe zag Denekamp er vroeger uit en wat is er veranderd en hetzelfde gebleven? De Heemkunde vertelt erover tijdens de dorpswandelingen.
Hoe zag Denekamp er vroeger uit en wat is er veranderd en hetzelfde gebleven? De Heemkunde vertelt erover tijdens de dorpswandelingen. (Foto: Heemkunde Denekamp)

Dorpswandelingen Heemkunde: Denekamp toen en nu

Heemkunde Denekamp presenteert dorpswandelingen op drie woensdagen. Uitgangspunt is de rubriek 'Denekamp toen, Denekamp nu' in periodiek 't Onderschoer.

Denekamp - Net als in de rubriek worden tijdens de wandeling afbeeldingen getoond en vergeleken met de huidige situatie.
"Op de vele vergelijkingen in de Onderschoerrubriek komen regelmatig reacties die de verbazing van de lezer uitdrukken. Die reacties zullen tijdens de dorpswandelingen nog sterker zijn, als men getuige wordt van de soms immense veranderingen in het dorp," verwacht de Heemkunde.

Met de dorpswandelingen worden niet alleen de plekken aangedaan van verdwenen zaken, zoals de synagoge, meisjesschool, bioscoop, postkantoor, stationsemplacement, cafés, hotels, woonhuizen en winkelpanden en die soms werden vervangen door bouwwerken van modernere architectuur, er is ook aandacht voor het erfgoed dat de slag met de sloper níet heeft verloren.
De eeuwenoude Nicolaaskerk, Protestantse kerk, parochiehuis, Huize Keizer, oude raadhuis, dokter Hondelinkhuis, 't Heemhoes, het vroegere ziekenhuis, 't Spoorhuuske, Concordia en de vroegere hotels Veldman en Van Blanken zijn voorbeelden van Denekamps erfgoed dat bewaard is gebleven.

Meedoen

De wandelingen, onder leiding van heemkundemedewerkers, worden gehouden op woensdagen 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus. Het vertrek is om 19.00 uur bij 't Heemhoes, Kerkplein 4.
Deelname is gratis.

Opgave voor de wandelingen is, vanwege beperking van het aantal deelnemers, wenselijk. Dat kan via e-mail heemkundedenekamp@hetnet.nl of 0541 354656 (van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur).

Meer berichten