Feest gegarandeerd met de Red Hot Chilli Pipers; ze treden zaterdagavond op tijdens Night of Kilts. Foto: Benno Hunziker
Feest gegarandeerd met de Red Hot Chilli Pipers; ze treden zaterdagavond op tijdens Night of Kilts. Foto: Benno Hunziker (Foto: Benno Hunziker)

Highlandgames in Brandlecht

Echte hooglanden zijn er natuurlijk niet maar dat weerhoudt Brandlecht (bij Nordhorn) er niet van om flink uit te pakken tijdens de Grafschafter Highlandgames. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus wordt de derde editie gehouden, vol spektakel.

Brandlecht – Het gaat er traditioneel aan toe met clans (teams) die tegen elkaar strijden in de Highlandgames. Dat is zaterdag vanaf 13.00 uur. Dan is de intocht van de zestien clans.
Hoe die games eruitzien? Denk aan boomstamwerpen, strobaalslaan en gewichtwerpen. In kilt natuurlijk.

Op het terrein wordt ook een middeleeuwse markt gehouden met dertig stands. Te koop aangeboden: onder meer lederwaren, kleding, sieraden, drinkhoorns en Mede.
Ook slaan verschillende middeleeuwse legerkampen hun tenten op; re-enacters dus. Zij geven demonstraties middeleeuws vechten en tonen hun harnassen en wapenuitrustingen.
Voor de jeugd zijn er de kinderhighlandgames met historisch straatcircus en boogschieten. Daarnaast klinkt live Schotse en Ierse muziek.

Night of Kilts

Zaterdag om 18.00 uur start het festival Night of Kilts met de Schots-Ierse volksmuziek van the Corbies Band en Ierse feestmuziek van de Kilkenny Band. Daarna zorgen Hellraisers and Beerdrinkers voor nog meer feest.
Headliners zijn de Red Hot Chilli Pipers (goed lezen). De band is de eerste in zijn soort die doedelzakmuziek combineert met rock 'n roll. Ze zijn nogal bekend en hebben zelfs een platina album. Ze zijn ook te vinden op Spotify.
Om het compleet te maken wordt het festival afgesloten met een vuurwerkshow. Tickets voor Night of Kilts kosten 21 euro via www.eventim.nl, aan de kassa 26 euro.

Zondag

Zondag 5 augustus is het evenemententerrein open van 11.00 tot 18.00 uur. Dan worden de individuele wedstrijden tussen clanleden gehouden. De Middeleeuwse markt en de kinderhighlandgames zijn dan ook open.

Meer berichten