Foto:

Drie zomerse leestips van Bibliotheek Oldenzaal

En weer drie zomerse leestips van Bibliotheek Oldenzaal. Want de schoolvakantie is alweer op de helft! Ben je net terug? Bezoek de Bibliotheek om nieuw leesvoer te halen. Ga je nog op vakantie? Boeken, strips, en tijdschriften genoeg!

Leestip 1: De wereld van de Gorgels, Jochem Myjer (5+)

Komiek Jochem Myjer is terug met een nieuw prentenboek over de Gorgels! In de lente speelt de kleinde gorgel Bobba voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. 's Nachts moet hij naar school om te leren over dieren, planten én natuurlijk mensenkinderen! Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en na zijn diploma moet hij over een jongetje gaan waken. Bestaan Gorgels echt? Volgens de lezers wel!


Leestip 2: Het wilde leven van Benjamin Bontje, Barbara Jurgens (6+)

Ga mee op avontuur met Benjamin in de riolen van Amsterdam! Benjamin Bontje, een keurige tamme rat, woont samen met zijn moeder in de dierenwinkel. 
Maar dan valt hij in handen van boevenfamilie Rattus: wilde ratten die in het Amsterdamse riool wonen. Omdat Benjamin mensentaal verstaat, moet hij mee uit stelen en op de uitkijk staan voor Rita Rentakill, de ergste rattenhaatster van de stad. Benjamin vindt het wilde leven spannend, maar voelt zich geen rioolrat. Hij wil naar huis, naar zijn moeder! Zal Benjamin haar nog terugzien? 


Leestip 3: Het leven van een loser 11 – drie keer niks, Jeff Kiney (10+)

Om het boek 'Drie keer niks' van Jeff Kinney lig je weer driedubbel plat. Want Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten wel beter... Bram Botermans is een held in gamen, maar zijn moeder vindt dat het weleens tijd wordt om Brams 'horizon te verbreden' door zijn 'creatieve talenten' te ontplooien. Ze regelt een piano en een pianolerares voor hem. Maar dit blijkt al snel weggegooid geld. Bram wil zijn filmtalent te verkennen. Hij wil beroemd worden met een zelfgemaakte griezelfilm. Gaat dit hem lukken of wordt het weer drie keer niks? 

Meer berichten