Wonderryck heeft een nieuw kunstwerk en dat is gemaakt van de vacht van deze dieren; de Scottish Blackfaceschapen van de kudde uit Stroothuizen. En van mensenhaar, dat ook.
Wonderryck heeft een nieuw kunstwerk en dat is gemaakt van de vacht van deze dieren; de Scottish Blackfaceschapen van de kudde uit Stroothuizen. En van mensenhaar, dat ook. (Foto: )

Natuur, kunst en design komen samen in Wonderyckexpositie Dierbaar

Natura Docet Wonderryck presenteert een tijdelijke expositie: Dierbaar. Zondag is er een speciale dag in het museum.

Denekamp - In deze tijdelijke tentoonstelling wordt natuur, kunst en design met elkaar verbonden. Het werk van kunstenaars Rebecca Geskus en Erna van Sambeek en objecten uit de museumcollectie zijn samengebracht. De expositie is tot eind december te zien in Wonderryck.

Ook het nieuwste kunstwerk van Erna van Sambeek DNA Denekamp heeft onlangs een prominente plek in de expositie gekregen. Het werk is gemaakt van lokaal materiaal: schapenwol van Scottish Blackfaceschapen van de kudde van Stroothuizen en haar dat de kunstenaar van de kappers Studio Flexxup en Salon Chez Nicole heeft gekregen.

Op zondag 9 september zijn beide kunstenaars en de leveranciers van de wol (de Scottish Blackfacschapen dus), aanwezig in en rond het museum. Tijdens deze dag ontdekken de bezoekers de weg van wol, van schaap tot kleed. Zo zijn er rondleidingen, vertellen de kunstenaars over hun werk, is de schaapsherder met zijn kudde te vinden in de tuin, demonstreren de spinsters hun werk en is er een demonstratie vacht vilten. Ook is er een inloopworkshop schaap schilderen.

De doedag Schaap en Meer is te bezoeken op zondag 9 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten