Suus' FotoSjop

Langs de RouTextiel: de Engelse Tuin

Sommige bomen in de Engelse Tuin in het Kalheupinkpark zijn meer dan 150 jaar oud, lezen we in de rubriek 'Langs de RouTextiel', gebaseerd op het boek van Eddy Loohuis (verkrijgbaar bij Oldenzaal Promotie).

De Engelse tuin kent veel verrassingen zoals bijzondere bomen. Een bronweide en twee bronvijvers vormen de kern van het park. Deze 'serpentinevijvers' zijn gebaseerd op de Line of Beauty (lijn van schoonheid), in 1753 bedacht door de Engelse schilder William Hogarth. De duiventil in de bronweide is rond 1900 verplaatst.

Op het Kalheupinkpark bevinden zich de tennisbanen van OLTC Ready. Het tennispark werd in 1948 door de familie Gelderman aangelegd en is in 1949 door OLTC Ready in gebruik genomen.

's Winters schaatste 'heel Oldenzaal' op de twee vijvers die vanwege hun vorm de appel en de peer worden genoemd.

Links van het pad staat misschien wel de mooiste plataan ter wereld. Bij de plataan bevindt zich het kunstwerk 'Liedje'; twee haasjes van Iris le Rütte. Samen met 'Spinning Jenny' verwijzen de kunstwerken 'de Draperiebank' en 'Liedje' in de Engelse Tuin naar het textielverleden. Volgende week meer over de kunstwerken.

Meer berichten