In januari is de nieuwste klucht van Toneelvereniging te zien en er wordt momenteel al druk gerepeteerd.
In januari is de nieuwste klucht van Toneelvereniging te zien en er wordt momenteel al druk gerepeteerd. (Foto: )

Toneelvereniging Ootmarsum: Help, pa wil met pensioen!

Toneelvereniging Ootmarsum is druk aan het repeteren voor een nieuw toneelstuk, de klucht 'Pa wil met pensioen!' Noteer maar in de agenda: in januari te bezoeken.

Ootmarsum - Regisseurs zijn (net als vorig jaar) Michiel Geurtse en Farzana van Zuilekom. "Wij hebben dit jaar de uitdaging om een mooie klucht op de planken te krijgen en we gaan flink ons best doen om komend half jaar er weer een hilarisch iets van te maken," aldus Geurtse over zijn vooruitzicht van komend toneelseizoen. "Een klucht wordt gekenmerkt door de vele komische situaties, ons doel is ook om het publiek flink aan het lachen te krijgen."

De klucht wordt gespeeld op 12, 12, 18, 19 en 20 januari.
Het is een klucht van drie bedrijven waarin ambtenaar Alfons Koning bereid is om elke kwaal of ziekte te simuleren als hij maar met vervroegd pensioen kan. Als hij zijn vriend Karel Portier vraagt om heel even zijn plek op de bank als 'patiënt' in te nemen, zodat hij op een pikant avontuurtje kan, dreigt alles mis te gaan. Hebben zijn vrouw en twee kinderen het dan toch mis en is hij écht ernstig ziek? En hoe komt zijn zus toch aan al die aftershaves? En wat moet controleur en collega Stipt met zijn dochter?

"Kortom, genoeg ingrediënten om er een mooie humorvolle avondje toneel van te maken," lacht Geurtse.

Meer berichten