Blijft dit uitzicht zo in de toekomst? Wandelaars mogen meedenken over de toekomstvisie van de Oldenzaalse stuwwal.
Blijft dit uitzicht zo in de toekomst? Wandelaars mogen meedenken over de toekomstvisie van de Oldenzaalse stuwwal. (Foto: )

Meewandelen en meedenken over natuurgebieden van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten maakt voor al haar natuurgebieden een visie en vraagt daarvoor de hulp van inwoners. Daarom zijn er vier wandelingen waarbij de deelnemers hun licht mogen laten schijnen over de natuurgebieden.

Oldenzaal De visie is een leidraad voor 18 jaar natuurbeheer, met elke 6 jaar een toetsmoment. Het is de schets van een toekomstbeeld voor ecologie, beheer en natuurbeleving. In het kader van de natuurvisie zijn er vier wandelingen, voor iedereen gratis toegankelijk en circa 4 kilometer (een uurtje). Alle wandelingen starten om 19.00 uur. Wandelaars kunnen het gebied beleven en onderweg vragen beantwoorden. De antwoorden kan Natuurmonumenten eventueel meenemen in de visie. Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: 'Wat vinden de bezoekers uniek? Wat is voor hen het mooiste plekje?' Als tegenprestatie worden de wandelaars elke wandeling op wat extra's getrakteerd: een verhalenverteller, zang, dans of cultuur. Zo vertelt Mirjam Spitholt over 'natuur en geluk' in Arboretum Poort Bulten.

12 september

Wandeling over Landgoed Egheria, startpunt Parkeerplaats erve Middelkamp Bentheimerstraat 15a De Lutte. Onderweg: cultuur en zang van Annette Engelbertink en Sylvia Kienhuis.

19 september

Wandeling Duivelshof, startpunt parkeerplaats Duivelshof Lossersestraat De Lutte. Onderweg: 'Duivels' verhaal van Wim Wolbrink, Nationale vertelschool.

26 september

Wandeling Arboretum Poort Bulten, startpunt entree Arboretum Poort Bulten. Ter afsluiting in Schenkerij Poort Bulten, bijdrage van Mirjam Spitholt over geluk (en natuur).

3 oktober

Wandeling Landgoed De Snippert, startpunt parkeerplaats Judithhoeve, Judithhoeveweg 4 Losser. Reewilddeskundige Emmy van Willigen neemt de wandelaars mee op pad en onderweg vertelt ook de boswachter over het gebied.

Aanmelden

Aanmelden is prettig voor de organisatie, maar niet noodzakelijk. Voor 26 september geldt dat ze een maximum aantal personen kunnen toelaten in Schenkerij Poort Bulten. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl.

Meer berichten