Wil je komen voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid? Natuur en Milieu is blij met je aanmelding.
Wil je komen voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid? Natuur en Milieu is blij met je aanmelding. (Foto: )

Wie wil voorlezen over duurzaamheid?

Leerlingen in het basisonderwijs worden op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen, maar er zijn nog voorlezers nodig. Wie wil?

NOTwente - Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb'ers, lokale energie-initiatieven, vrijwilligers, opa's en oma's en ouders uit Dinkelland en Oldenzaal voor aan leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs.
De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek 'De kracht van nieuwe Energie' geschreven.

Wie ook wil komen voorlezen, kan zich aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel. Zij koppelen de voorlezers aan een school die het voorleesboek thuisgestuurd krijgen en een handleiding vol praktische tips.
De Dag van de Duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over energietransitie. Zo leren de kinderen alles over nieuwe energie.

Aanmelden kan via nmeoverijssel.nl/voorleesactie. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook scholen kunnen zich daar aanmelden.

Meer berichten