Foto: Foto:

De Siepelsaegh: vanaf morgen uitsmijters

Ootmarsum kent enkele pleinen en pleintjes. We kennen het Kerkplein, het Bergplein en de naam van Ton Schulten werd ooit gekoppeld aan het plein voor zijn museum. Op ludieke wijze werd ooit de locatie van de autoscooter van Ties Venekamp in een kermisweekend naar hem vernoemd. Het 'Ties Venekampplein' krijgt per 15 oktober een andere naam en wordt omgedoopt in het Gerard Hulsinkplein. Dat gaat gepaard met de onthulling van een borstbeeld ter ere van deze Ootmarsummer met visionaire gaven. Hij maakte zijn eigen radiodistributienet en het was ook degene die als eerste kunststof buizen in de grond gebruikte en daarmee Ootmarsum voorzag van aardgas. Dat deed hij overigens ook in grote delen van heel Nederland. De naam Hulsink was een begrip, niet vluchtig als gas. Nu wordt er dus eindelijk recht gedaan aan een zeer betekenisvolle burger uit de Siepelstad. Mooi dat er nu zo'n (historische) invulling aan het plein gegeven wordt.

De recreatiedames van Springendal Set-Up '65 gaven ook een eigen invulling aan hun bardienst. Op de lijst van warme happen in de kantine van de sporthal staat sinds kort ook een uitsmijter. De uitgekookte meiden van de recreatie wilden echter bij het vervullen van hun taak eigenlijk deze hoogstaande keukentaak niet uitvoeren. Ze discussieerden daarover en het leek wel een kippenhok, maar uiteindelijk werd het ei gelegd. De tekst op het menubord werd gewijzigd. 'Vanaf morgen uitsmijters te bestellen in deze kantine'. Het vaste barpersoneel Jan Nijland en Hans Oonk, niet kippig, wijzigden de tekst en dus rees op de altijd drukke zaterdag het aantal uitsmijters de pan uit. Naderhand voelden ze zich trouwens kiplekker.

Dat gold ook voor de organisatie van het eerste weekend Blokhut 2.0 in het Damast. Maar liefst zeventig kinderen kwamen af op de uitnodiging om samen een film te bekijken. Dat is natuurlijk een geweldig aantal en dus is er een basis gelegd om de jeugd van Ootmarsum 'van de straat' te houden door gezellig samen met elkaar dergelijke bijeenkomsten te bezoeken. Het zijn belangrijke initiatieven. Peter Wicherink zal zich met dit bericht in de handen wrijven. Wie weet komen de DJ's (van weleer?) ook weer eens aan de bak in Het Damast. Misschien blikken we in 2043 dan weer terug op een dergelijk prachtige gebeurtenis.

Dat is dan een periode van 25 jaar en die heeft Richard Nijhuis ook 'uitgezeten' bij zijn stadscafé In de Guldene Crone. Een zilveren jubileum voor deze uitbater, die misschien wel op de mooiste locatie 'zit' van Ootmarsum, en op alle mogelijke manieren zijn zaak, maar ook de Siepelstad promoot. Een enthousiaste en initiatiefrijke ondernemer. Het was mooi om te zien dat het door hem gesponsorde team, dames 4 van Springendal Set-Up '65, aangeboden heeft om tijdens zijn feestje als personeel te willen fungeren. De eigen mensen konden zo meevieren en de meiden van het vierde damesteam zorgden achter de bar en in de keuken voor een geweldige catering. Dat is een zilveren jubileum met een gouden randje!

Het eerste gouden gevoel is er ook voor dames 1 van Springendal Set-up, die de eerste overwinning in de zak kon steken. Dat in tegenstelling tot KOSC 1 dat de punten liet liggen. De derde reservekeeper Niek Busscher kreeg in deze wedstrijd trouwens een mooie kans om te laten zien waar hij goed in is: op de bank zitten.

Meer berichten