Foto: Hans van Damme

Boeskoolstroom: nog vierhonderd panelen te gaan!

Er is behoorlijk veel belangstelling voor het collectieve zonnestroomproject van Boeskoolstroom: ruim veertig particulieren en bedrijven hebben al voor vijfhonderd zonnepanelen ingeschreven. Nog vierhonderd panelen te gaan.

Oldenzaal - "We weten dat veel Oldenzalers deelname aan ons duurzame project overwegen en die roepen we op om gratis en vrijblijvend in te schrijven. Want zodra er voor negenhonderd zonnepanelen is ingeschreven starten we met het realiseren van het zonnestroomproject. Vervolgens kunnen we Oldenzaalse zonnestroom leveren," aldus voorzitter Johan van Heerde.

Het burgerinitiatief Boeskoolstroom wil negenhonderd zonnepanelen plaatsen op het dak van Shelter Storage aan de Schelmaatstraat. Het project is geschikt voor particulieren én voor bedrijven. Dat kunnen bijvoorbeeld huurders zijn, maar ook gewoon geen plek of teveel schaduw voor zonnepanelen hebben. Of die panelen niet mooi vinden. Door deelname aan het collectieve zonnestroomproject kunnen zij toch bijdragen aan een duurzame energieopwekking. "Deelname aan Boeskoolstroom is ook interessant voor ondernemers met een kleinverbruiksaansluiting," prijst Van Heerde het project aan.

www.boeskoolstroom.nl

Meer berichten