In Finding your Feet wordt volop gedanst. Eerst met tegenzin, maar daarna met veel plezier.
In Finding your Feet wordt volop gedanst. Eerst met tegenzin, maar daarna met veel plezier. (Foto: Paradiso Entertainment Nederland)

Engelse feelgood movie en Mexicaanse satire in Filmhuis Oldenzaal

Oldenzaal - Filmhuis Oldenzaal vertoont volgende week twee films; een Engelse feelgood movie en een Mexicaanse satire.

Finding Your Feet

Op dinsdag 6 november om 20.00 uur is de Engelse feelgood movie Finding Your Feet te zien in Filmhuis Oldenzaal.
Wanneer 'Lady' Sandra Abbott er aan de vooravond van haar pensioen achter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken.
De snobistische en enigszins verzuurde Sandra zou niet méér kunnen verschillen van haar iets oudere, vrijgevochten, volop datende en levensgenietende zus, die in een flatje in een volkswijk woont.
Tegen de zin van Sandra neemt ze haar mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een nieuwe start kan geven.

Tiempo Compartido

Op woensdag 7 november om 20.00 uur vertoont Filmhuis Oldenzaal de Mexicaanse satire Tiempo Compartido (Time Share).
Even lekker bijkomen en aan hun relatie sleutelen, denken de vakantiegangers Pedro en Eva. Met hun zoontje arriveren ze in Vistamar: een luxe vakantie-resort met schitterende zwembaden, golfbanen en 'animatie', dat werft met de slogan: "Hier is geen ruimte voor ongelukkigheid".
Maar de villa van Pedro en Eva blijkt dubbel geboekt. Eva besluit dat er niks anders op zit dan het appartement te delen met de uitbundige roodverbrande familie die ineens voor de deur staat. Pedro probeert verhaal te halen bij de blijmoedige staf, maar de kwestie kan niet worden opgelost onder het beleid van de nieuwe Amerikaanse eigenaar. In de week die volgt draait Pedro langzaam door. Hij voelt zichzelf meer en meer het slachtoffer van een samenzwering.

Beide films worden gedraaid in stadstheater de Bond aan de Molenstraat 25 in Oldenzaal en de entree is 9 euro (donateurs 6 euro).

filmhuisoldenzaal.nl

Meer berichten