Foto:

Nordhorns gitaarfestival: zes concerten op drie locaties

Componist Louis Ignatius Gall wordt geëerd tijdens het eerste Gitaarfestival in Nordhorn, van 1 tot en met 4 november.

Nordhorn – De Twentse componist Gall schreef veel muziek voor gitaar. Het festival omvat een wedstrijd voor gitaartalent, lezingen voor gitaristen, een 'Meisterkurse', concerten, workshops en een bioscoop. Het festival wordt gehouden in Kulturhaus NIHZ in Nordhorn, in het Kirchenschiff (tegenover de grote kerk in Nordhorn) en in de evangelische kerk in Brandlecht.

Op donderdag 1 november is om 19.30 uur het concert van het Russische trio Diva te bezoeken (10 euro) en op vrijdag 2 november om 19.30 uur het concert van het Nederlandse gitaarduo Anido (10 euro), beiden in NIHZ.

Op zaterdag 3 november om 19.00 uur speelt het trio Diva nogmaals, maar dan in de kerk in Brandlecht (entree gratis). Diezelfde dag om 19.30 uur speelt duo NIHZ Klezmer en klassieke muziek voor gitaar en blokfluit in NIHZ (10 euro).

Op zondag 4 november speelt de Zweedse gitarist Marten Falk in het Kirchenschiff (10 euro). De afsluiter is zondag om 19.30 uur in NIHZ met een concert van het Nederlands-Israëlische gitaarduo 2B (10 euro).

Het hele programma is te vinden op gallguitarfestival.de.

Meer berichten