Foto:

De Siepelsaegh: volop pest- en vreemde vogels gespot

Vorige week was er het bericht over de pestvogels die in Ootmarsum zijn gesignaleerd. Het leverde nog veel meer rare vogels op, want op de kruising tussen de Smithuisstraat en de Meijboomstraat stonden de hele week tientallen vogelspotters. Met enorme lenzen wilden ze de bijzondere vogel vastleggen.

In de tuin van Henk Heerink staat een boom met rode besjes en daar zijn pestvogels gek op. Ondertussen wordt Henk gek van al die camera's die op zijn huis zijn gericht. "Ik heb hier de pest aan," liet Henk weten, "Niet aan die vogels, maar wel aan al die belangstelling. Zelfs op mijn leeftijd word ik daar nog verlegen van." Overbuurvrouw Annelie Bonke waande zich met al die camera-belangstelling de nieuwe Doutzen Kroes. Nadat bij haar duidelijk was geworden dat de fotografen niet voor haar kwamen riep ze teleurgesteld "Dus jullie komen alleen maar voor die pokkevogels!" Nee Annelie, pestvogels! Mocht er toch iemand zijn die foto's van Annelie wil schieten, het valt nu niet op….

Wat wel opvalt zijn de eerste kermiswagens op de bekende parkeerplaatsen. Dus het begint in Ootmarsum weer te kriebelen. Het zijn langzamerhand drie nationale, plaatselijke feestdagen, die de harten in alle geledingen van de bevolking sneller laten kloppen, maar zeker ook bij de horecaondernemers. Nu nog zorgen dat ook de kermisexploitanten wat geld verdienen, want daar begint het toch mee. Dus hup de kroeg uit, pak een rondje kermis mee en niet alleen een rondje bier. Of doe ook een rondje kermis met zo'n kleine uk. Een gulle lach zal zeker de beloning zijn.

René Bosch is ook vaak gul met rondjes geven. Deze zijn soms niet op één hand te tellen. Of dat met de kermis ook verstandig is, is te betwijfelen, maar wie weet. René is erevoorzitter geworden van Springendal Set-Up '65 en dat is een hele eer. Met deze titel op zak, moest hij zaterdag naar het feestje van de penningmeester Peter Spit, die 50 jaar 'lang' werd. Dat wilde hij uiteraard op de fiets doen, maar… ruim een jaar geleden fietste René naar zijn toenmalige bestemming, maar ging met de benenwagen naar huis. Die fiets is daar keurig blijven staan en dus had René nu geen fiets. Om toch bij Heintje te komen, leende hij een fiets van zijn neef(je), die een paar koppen groter is dan de kleine generaal zelf. Als een Wesley Sneijder stond René op de trappers, maar vond geen bereikbare zitplaats. Dus het zadel omlaag en met deze fiets beklom hij de Witteberg om na het feestje (zonder spit) terug te fietsen.

Hij reed daarbij langs Kamphuis transport en daar waren maar liefst vier jubilarissen die in het zonnetje werden gezet. Bennie, Paul,Frank en Teun kregen de volle lading tijdens de speeches van hun directeur Hans en collega Jos Horsthuis. Mooie verhalen van vroeger waar je de nodige bomen over kunt opzetten. Kamphuis internationaal Transport is een begrip en jubilarissen staan aan de basis van dit bedrijf dat Ootmarsum mede (een gele) kleur heeft gegeven.

De Markt geeft ook kleur, maar soms groen en geel, van ergernis. Dit gedeelte is onlangs geplaveid, maar de onderlinge verhoudingen tussen een aantal ondernemers zouden ook wel wat minder hobbelig kunnen. Misschien dat de kermis kan zorgen voor een verzoening. Samen een rondje in de draaimolen? Of zou ook hier een ander rondje het beter doen? Na het gekissebis als kinderen weer zo blij… Fijne kermis allemaal en laat het een geweldig feest worden!

Meer berichten