Foto:

Jonkheer Vennemuskes: 'Met 't feest'n kump't wa good'

Oldenzaal – De achttiende jonkheer van de Vennemuskes heeft zich gepresenteerd: het is Marcel Oude Spraaksté. Zijn neef Jarno Oude Spraaksté is zijn secondant.

De jonkheer (57) is een van de trotse oprichters van de vereniging en hij is heel actief binnen de vereniging. Zo is hij bijvoorbeeld vorst van de Raad van Elf. Hij woont overigens niet in Oldenzaal maar in De Lutte. Hij werkt als buitengewoon opsporingsambtenaar in de gemeente Zwolle. Hij en zijn vrienden Lianne hebben vier kinderen.

De secondant is 42 en is getrouwd met Francis. Ze hebben drie kinderen. Hij is werkzaam bij DW Machines en Gereedschappen in Oldenzaal en runt samen met zijn broer het bedrijf Saté&Go. Met zijn muziekmaatje vormt hij nog het duo Werk in Uitvoering en hij heeft met een groepje vrienden een eigen, kleine carnavalsvereniging: het Hijgend Hert.

Dat er sprake is van bloedverwantschap laat dit hoogheidskoppel ook merken in hun lijfspreuk. 'Carnaval vier'n zit oons in 't blood dus met 't feest'n kump 't wa good'.

Meer berichten