Foto:

Oldenzaals Basliekkoor van de Kölner dom door naar de Plechelmusbasiliek

Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor heeft gezongen op een bijzondere locatie, de Dom van Keulen, tijdens het Hochamt. Nu bereiden ze zich voor op het volgende hoogtepunt, namelijk het grote concert in de Plechelmus komende zondag.

Oldenzaal - De zangers en zangeressen van het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor zongen in de Kölner Dom de mis van Gounod, Missa Brevis 7, het Ave Verum van Elgar, het Ave Maria van Arcedelt en Cantate Domino van Gretchaninov. Aan het eind van de goedbezochte mis kreeg het Oldenzaalse koor een warm applaus.

Het koor vierde ook het Ceciliafeest in Köln met een feestelijk diner, veel sketches, voordrachten en zang. Er waren zes jubilarissen: Miriam Bekke en Hans van Mook 12,5 jaar, Karl-Heinz Seinen 25 jaar, Annelies Schopman 50 jaar, Frits Gelevert en Ben Loohuis 60 jaar.

Concert

Köln is achter de rug, maar nu leeft het koor naar een nieuw hoogtepunt toe en dat is het concert op zondag 11 november in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Het koor treedt samen op met het Projectorkest Twente om 15.30 uur. Het orkest bestaat uit professionele musici en vergevorderde amateurs die elkaar kennen uit diverse regionale orkesten.

Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Tourist Info Oldenzaal. Die kosten 10 euro.


Meer berichten