Kippen, konijnen en vogels met prachtige namen zijn komend weekend te bewonderen bij Nut & Sport in Oldenzaal.
Kippen, konijnen en vogels met prachtige namen zijn komend weekend te bewonderen bij Nut & Sport in Oldenzaal. (Foto: Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren)

Volop kleindieren bewonderen bij Nut & Sport Oldenzaal

Kleindierensportvereniging Nut & Sport houdt op zaterdag 10 en zondag 11 november de jaarlijkse clubtentoonstelling. Verwacht een grote variëteit aan kleindieren.

Oldenzaal - In het Duivencentrum (Molenkampstraat 30) zijn dan allerlei kleindieren te bewonderen zoals dwerghoenders, siervogels, sierduiven en oorspronkelijke duiven. Dit jaar is er een diversiteit aan dwerghoenders: Amrocks, Australorps, Barnevelders, Bielefelders, Chabo's en Wyandottes.

Bijzonder is de Ayam Cemani, een kip waaraan alles zwart is, niet alleen de veren maar ook kam en poten. Zelfs zijn vlees is zwart.

Verder zijn er duivensoorten zoals Oosterse rollers en Felegyhazer tuimelaars, Amsterdamse hoogvliegers en Nonduiven. Ook diverse kwartelsoorten zoals Californische kuif-, Harlekijn-, Chinese- en Japanse kwartels zijn te bewonderen. Bij de siervogels zijn ook Lach- en Diamantduiven, Groenvleugel- en Kaneelduiven te zien.

Voor de leden is er op vrijdagavond 9 november om 19.00 uur de feestelijke opening.

Overige belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 10 november van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag 11 november van 10 tot 16 uur in het Duivengebouw. De entree is gratis.

Meer berichten