Anne-Marie Jung komt met haar tweede one-woman show op de proppen. Je weet wel; die blonde met die rode lippen van Wie is de Mol, André van Duin en Klokhuis! Foto: Robert van der Ree
Anne-Marie Jung komt met haar tweede one-woman show op de proppen. Je weet wel; die blonde met die rode lippen van Wie is de Mol, André van Duin en Klokhuis! Foto: Robert van der Ree (Foto: Robert van der Ree)

Anne-Marie Jung gaat rammen in de Bond

Oldenzaal - Anne-Marie Jung speelt op vrijdag 9 november in Stadstheater de Bond. Speciaal voor dé Weekkrant vertelt Anne-Marie wat over zichzelf en haar voorstelling RAM.

Als je aan Oldenzaal denkt, wat komt er dan in je op?

"Twente, nogal een stukkie rijden vanaf mijn woonplaats Den Haag, ik rijd deze tour alles zelf dus dat wordt keihard Slam FM op op de terugweg, haha. Qua accent ligt het nog voorbij Almelo en Enschede: het lange klinkergebied!"

Welke voorstelling breng je dit seizoen naar De Bond?
 

"RAM, mijn tweede solovoorstelling waarvoor ik op het moment van dit interview nog volop aan het schrijven en schrappen ben. Ik heb onlangs twee leesvoorstellingen gegeven en de reacties waren heel enthousiast! Dus nu ga ik de puntjes op de i zetten, komt volgende week het decor erbij en gaan we officieel try-outen. En dan komen we dus ook naar Oldenzaal!"

Als je het programma van De Bond bekijkt, welke voorstelling van een collega-artiest zou je dan graag willen bezoeken?

"Dan zou ik graag naar het duo Alink en Plukaard gaan. Ik hoor dat ze erg origineel en grappig zijn, maar ik heb ze nog nooit live gezien!"

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.

"Ik kan helemaal niet met computers omgaan, ik heb geen laptop en mijn huiscomputer staat op ontploffen van de hoeveelheid foto's en ongewiste data. Mailen en stukjes schrijven doe ik allemaal op mijn telefoon."

Wat staat er op jouw 'stom-lijstje'?

"Wat ik heel stom vind? Bijvoorbeeld zangeressen die hun microfoon bespelen alsof het een trompet is. Liegen over botox. Waarom zou je daarover liegen? En oja, ramptoeristen. Mensen die toekijken hoe ik mijn auto inparkeer. Ga niet lopen kijken, want dan krijg ik zweet. Stop ermee."

Als je een koekje zou zijn.. welke koekje is dat dan en waarom?

"Een roombotersprits met zo'n felroze streep in 't midden."

Vul aan: 'Ik nodig je uit voor mijn voorstelling want…'

"Het wordt een persoonlijke voorstelling vol menselijkheid, liedjes, lippenstift, verhalen en kostuumverrassingen. En ik speel in Oldenzaal een try-out, dus ik ben de voorstelling nog aan het bijschaven en ben heel benieuwd wat u ervan vindt!"

Voorstelling bezoeken

De voorstelling RAM van Anne-Marie Jung is te bezoeken op vrijdag 9 november 20.15 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 17,50 en zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via
www.stadstheaterdebond.nl.

Meer berichten