Foto: Tessa Schmitt

MuseumJeugdUniversiteit in Wonderryck, Cosmos en Oyfo

Hoe word je slimmer dan je meester of juf? Door mee te doen aan de MuseumJeugdUniversiteit. Die bestaat uit drie colleges op drie locaties.

NOTwente – Die locaties zijn Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp, Cosmos sterrenwacht in Lattrop en Oyfo Techniekmuseum in Hengelo.

Wonderryck

Op zondag 11 november om 11.00 uur is het eerste college in Natura Docet Wonderryck Twente. Dr. Eric Mulder geeft een hoorcollege over de vreemde evolutionaire ontwikkeling van de slang. Museumslang Loesje is ook bij het college aanwezig.

Oyfo Techniekmuseum

Op zondag 18 november om 11.00 uur geeft Celliste Anne Knappstein hoorcollege in Oyfo Techniekmuseum. Ze vertelt over instrumenten, dirigeren en wat er allemaal bij komt kijken als je in een orkest speelt.

Cosmos sterrenwacht

Op zondag 25 november om 11.00 uur geeft Arnold Tukkers een hoorcollege in Cosmos sterrenwacht. Het onderwerp: blijft de aarde altijd bestaan? Want aan alles komt een einde, maar hoe zit dat met de aarde?

De colleges zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De prijs voor drie colleges is 15 euro. Aanmelden kan via museumjeugduniversiteit.nl (klik op collegereeksen en zoek op Overijssel).

Meer berichten