Sinterklaas verwelkomen? Dat kan zaterdag in Oldenzaal en Ootmarsum en zondag in Weerselo en Denekamp.
Sinterklaas verwelkomen? Dat kan zaterdag in Oldenzaal en Ootmarsum en zondag in Weerselo en Denekamp. (Foto: Peter koehorst)

Sinterklaasintochten in Oldenzaal, Ootmarsum, Weerselo en Denekamp

NOTwente - Sinterklaas is onderweg naar Noordoost-Twente. In verschillende plaatsen wordt hij van harte welkom geheten door de kinderen. We maakten een overzichtje met de intochten in Oldenzaal, Ootmarsum, Weerselo en Denekamp. Welkom, Sinterklaas!

Grote intocht in Oldenzaal

Sinterklaas verheugt zich enorm op zijn bezoek aan Oldenzaal. Daar wordt hij op zaterdag 17 november welkom geheten door alle kinderen uit de stad. Sinterklaas maakt een route door de stad en eindigt bij het gemeentehuis.
De voorpret start al om 12.30 uur. Dan zijn de live-reporterpietjes en de pepernootpieten present in de binnenstad en op het Plechelmusplein. Kinderen kunnen zich dan al verzamelen op het Plechelmusplein, bij de kruising met de Steenstraat.
Om 13.00 uur arriveert Sinterklaas en start de intocht in de Steenstraat. De route gaat via de Steenstraat richting Groote Markt en Kerkstraat naar het stadhuis. Om 14.00 uur is de balkonscène op het stadhuis. De burgemeester heet Sinterklaas welkom. Er klinkt muziek en op de Ganzenmarkt krijgen kinderen de gelegenheid om Sinterklaas en zijn pieten te ontmoeten.

Knus in Ootmarsum

Favoriet bij veel ouders en kinderen is de Sinterklaasintocht in Ootmarsum.
Met het Kerkplein en het balkon van het oude gemeentehuis als decor wordt Sinterklaas daar verwelkomd door honderden kinderen. Sinterklaas moet elk jaar wel weer voort maken, want zijn intocht in Ootmarsum sluit direct aan op de landelijke intocht. Sinterklaas en zijn pieten vertrekken zaterdag 17 november om 14.30 uur vanaf de Kuiperberg. De stoet gaat onder begeleiding van harmonie Caecilia richting het centrum. Een half uurtje later zwaait sinterklaas de kinderen toe vanaf het balkon.

Spektakel in Denekamp

Sinterklaas wordt in Denekamp van harte welkom geheten op zondag 18 november.
De burgemeester staat om 12.00 uur klaar op het bordes van het gemeentehuis, want hij heeft de eervolle taak om Sinterklaas te ontvangen. De pieten maken er weer een dolle boel van met allerlei capriolen.

Met instuif in Weerselo

Sinterklaas komt op zondag 18 november aan in Weerselo.
De intocht start om 14.30 uur. De Remigiusharmonie gaat voorop. Om 15.30 uur start de grote instuif bij café Van Olffen. Na afloop neemt Sinterklaas zijn intrek in woonzorgcentrum Sint Jozef waar speciaal voor hem een logeerkamer is ingericht.

Meer berichten