Chauffeurs blijven welkom op buurtbus Denekamp-Nordhorn

De buurtbus tussen Denekamp en Nordhorn heeft het doel van vierhonderd passagiers per maand dit jaar gehaald. Op naar de vijfhonderd. En nieuwe chauffeurs blijven welkom.

Denekamp – De verwachting is dat nog veel meer mensen gebruik gaan maken van de buurtbus. Begin 2019 wordt namelijk het treinstation in Nordhorn in gebruik genomen en de reizigers kunnen dan overstappen op de buurtbus. De treinverbinding gaat over enkele jaren nog uitgebreid worden met een verbinding naar Coevorden en Emmen. Een impuls voor (toerisme in) de grensstreek, maar ook voor de buurtbus.

Komend jaar in juni viert de buurtbusverbinding het eerste lustrum. Dat gaat gevierd worden, maar eerst is de buurtbus nog op zoek naar nieuwe chauffeurs. Een aantal van de vaste chauffeurs heeft namelijk moeten stoppen vanwege hun leeftijd.

Chauffeurs rijden 4 uur per dienst, minstens twee keer per maand. De diensten zijn van 9.00 tot 13.00 uur of van 14.00 tot 18.00 uur. De bus rijdt van de dierentuin in Nordhorn via de binnenstad naar het centrum van Denekamp en terug. De huidige chauffeurs zijn erg te spreken over de diversiteit aan nationaliteiten.

Aanmelden kan bij Roelof van der Wijk, rjvdwijk@xs4all.nl of 06 51703706.

Meer berichten