Foto: Bastiaan Musscher

Marc de Hond in de Bond: humor voor voortschrijdend inzicht

Oldenzaal - Marc de Hond is tegen wil en dank expert geworden in het omgaan met verandering. De inspiratiebron voor zijn nieuwe theatervoorstelling: Voortschrijdend inzicht. Dé Weekkrant sprak met hem.

Voortschrijdend inzicht is je derde theatervoorstelling, maar dit is de eerste keer in Oldenzaal?

"Ja inderdaad, ik hoor al heel lang theatercollega's met enthousiaste verhalen over het publiek in Oldenzaal. Was ook heel blij toen ik hoorde dat ik nu eindelijk daar mag optreden!"

Als je aan Oldenzaal denkt, wat komt er dan het eerste in je op?

"Dan denk ik natuurlijk aan de prachtige Sint-Plechelmusbasiliek, de "Boeskoolstad", het 'Beleg van Oldenzaal' en al die andere interessante dingen die ik op de Wikipediapagina van Oldenzaal zie staan."

Wat is voor jou de magie van het theater?

"Dat op een podium alles kan en mag gebeuren. Dat mensen anderhalf uur lang hun geest en hun hart openstellen. Dat de grens tussen fictie en realiteit mag worden overschreden. Dat er eigenlijk geen regels zijn… dat alles mag. Tot op zekere hoogte dan. Geen Job Gosschalk-taferelen in de kleedkamer."

Wat kan het publiek verwachten als ze jouw voorstelling bezoeken?

"Dat ik op tijd begin. Vervolgens het podium opkom. Daarna 90 minuten lang een boeiend, grappig en onderhoudend verhaal ga vertellen met onverwachte cliffhangers. Over omgaan met verandering voor iedereen die eindelijk eens de knop om wil zetten of de knoop door wil hakken. Daarna gaan mensen klappen (eventueel staan) en verlaat ik op een gegeven moment het podium weer."

Als je het programma van De Bond bekijkt, welke voorstelling van een collega-artiest zou je dan graag willen bezoeken?

"Ik ben fan van Piepschuim. Ik heb hun nieuwe voorstelling nog niet gezien maar ze zijn geweldig. Ga daar absoluut heen, ze zijn zo goed! Daarnaast vind ik Jan Beuving een van de beste, origineelste, slimste cabaretiers die we op dit moment in Nederland hebben. Zijn belastingvoorstelling met Patrick Nederkoorn wil ik graag zien!"

Vul aan: 'Ik nodig je uit voor mijn voorstelling want…'

"Het gaat absoluut een van de mooiste avonden van je leven worden. Dat beloof ik."

Voorstelling bezoeken

De voorstelling Voortschrijdend inzicht van Marc de Hond is te bezoeken op zaterdag 1 december om 20.15 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 19,00 euro (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via stadstheaterdebond.nl

Meer berichten