Veel lichtjes, kraampjes, kinderactiviteiten en natuurlijk veel te eten en te drinken op de kerstmarkt in Tierpark Nordhorn. Foto: Franz Frieling
Veel lichtjes, kraampjes, kinderactiviteiten en natuurlijk veel te eten en te drinken op de kerstmarkt in Tierpark Nordhorn. Foto: Franz Frieling (Foto: Franz Frieling)

Kerstmarkt Tierpark Nordhorn natuurlijk met echte levende kerststal

Tierpark Nordhorn gaat de bezoekersaantallen nog wat verder opschroeven, want op 7 december gaat de kerstmarkt weer van start. Drukte en gezelligheid gegarandeerd.

Nordhorn – Het is elk jaar een bijzonder schouwspel: een heleboel lichtjes aan de historische gebouwen, daartussen kraampjes verspreid en een heleboel bezoekers. Bezoekers krijgen trouwens niet veel van de rest van de dierentuin te zien; het draait tijdens de Weihnachtsmarkt écht om Weihnachten.
Op 7 december wordt de markt geopend door boer Harm om 16.00 uur. Er wordt die avond bovendien naar hartenlust geknobeld op de kerstmarkt.
De markt is vervolgens elke werkdag vanaf 16.00 uur te bezoeken, in het weekend vanaf 11.00 uur. De laatste bezoekers worden om 19.00 uur binnengelaten. De markt duurt elke dag minstens tot 20.00 uur. De entree is 2 euro. De opbrengst gaat naar de bouw van het nieuwe panterverblijf.

Het wordt elk jaar drukker op de markt en daarom is de markt nog weer verder uitgebreid. De markt vindt nog steeds plaats op de historische Vechtehof en in restaurant de MalleJan, maar is uitgebreid naar het voormalige restaurant Borggreve. Daar worden nog meer kraampjes geplaatst, en een draaimolen. Ook is de looproute aangepast zodat iedereen nog gemakkelijker de kraampjes kan bereiken en niet lang hoeft te wachten op de lekkernijen die er volop verkocht worden.

Sommige van die lekkernijen worden bereid met het vlees van dieren uit de dierentuin zoals Bratwurst van het Bentheimer zwijn, eigen runderen en schapen, leverkaas en pulled polk van het Bentheimer zwijn.
Ook worden allerlei handgemaakte producten verkocht.

Levende kerststal

"Een kerstmarkt in een dierentuin zónder levende kerststal, dan kan natuurlijk niet," lacht organisator Heike Elkemann. "En dus is natuurlijk de stal te bezoeken waar Jezus werd geboren te midden tussen de dieren."
Bezoekers kunnen bovendien een kaarsje opsteken in de stal.

Meer te doen

Op woensdag 12 december is er een 'Feierabendglühwein', een soort netwerkborrel. Op beide zondagen is de kerstmarkt bovendien present op de kerstmarkt. Op zaterdag wordt gedemonstreerd hoe waskaarsen worden gemaakt.

Kerstmarkt bezoeken

De kerstmarkt in Tierpark Nordhorn is te bezoeken van vrijdag 7 tot en met zondag 16 december. Het belooft ontzettend druk te worden. "Kom met de fiets als je de mogelijkheid hebt," raad Heike Elkemann aan. In de weekenden rijdt ook een gratis schuttlebus van de parkeerplaats van zwembad Delfinoh naar de dierentuin.

dierentuin-nordhorn.nl

Meer berichten