Eric van Dijksseldonk (midden) vertaalde zijn fascinatie voor George Harisson naar zijn eigen tributeband. Foto: Rise Agency
Eric van Dijksseldonk (midden) vertaalde zijn fascinatie voor George Harisson naar zijn eigen tributeband. Foto: Rise Agency (Foto: Rise Agency)

Tibute to Harrison in Cobblestone

Cobblestone heeft op zondag 2 december A Tribute to George Harrison te gast. In 'While my guitar gently weeps' brengen de Nederlandse muzikanten onder leiding van Eric van Dijsseldonk een ode aan Harrison.

Oldenzaal - Van Dijsseldonk komt met een band met drie gitaristen, bas, drums en Hammond. Hierdoor kan het publiek genieten van de uitgebalanceerde solo's en het subtiele slidewerk van de creatieve gitarist van de Beatles, die als eerste de twaalf-snarige Rickenbacker en de Sitar introduceerde in popmuziek.

Rasmuzikanten benaderen essentie van Harrison

Ook was Harrison de eerste die met een 'driedubbelaar' op de markt kwam: All Things Must Pass. Waarop hij in een keer zijn frustraties uit de Beatles periode van zich af schreef. Van If I Needed Someone en Taxman tot en met Got My Mind Set on You van The Travelin' Wilburys: alles wordt gespeeld door het clubje rasmuzikanten, die zichzelf zijn en niet de nummers klakkeloos naspelen maar juist dicht bij de essentie van de muziek van Harrison blijven.

Tickets

A Tribute to George Harrison is te bezoeken op zondag 2 december om 16.00 uur in het JW Racerhuis in Oldenzaal. Kaarten kosten 15 euro via cobblestone.nl.

Meer berichten