In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt.
In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt. (Foto: Marcel Kentin)

Jochem Nooyen in de Bond: voor iedereen die (n)iets te verbergen heeft

Oldenzaal – Jochem Nooyen maakt indruk met zijn mind-illusionisme. Op vrijdag 7 december speelt hij zijn voorstelling Privacy in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Dé Weekkrant sprak met Jochem over deze indrukwekkende vorm van theatermaken.

Als je aan Oldenzaal denkt, wat komt er dan het eerste in je op?

"Oldenzaal is ver van mijn huis en bed in Breda maar volgens mij hebben jullie een vergelijkbare mentaliteit als de Brabanders. Gastvrij en houden wel van een feestje. Dus ik heb er zin in."

Wat kan het publiek verwachten als ze jouw voorstelling bezoeken?

"Een mix van theater, illusie en soloperformance. Een voorstelling die je aan het denken zet over wat privacy voor een mens betekent."

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou.

"Eigenlijk is dat vooral dat ik 'ook' illusionist ben, de meeste mensen kennen mij als acteur. En dan met name als Barteljaap uit Rundfunk."

Als je maar één hobby zou mogen uitvoeren... Welke zou het dan zijn?

"Lange boswandelingen maken. Daar word ik lekker rustig van en dan ben ik het liefst alleen. Geen mensen om me heen, dan heb je volledige privacy en hoef je verder niks op te houden. Even geen rol als vader, man, vriend of artiest."

Als je een koekje zou zijn…welk koekje zou dat zijn en waarom?

"Tja, waarschijnlijk een digitale cookie, eentje die in je systeem zit en even in jouw gedachten kan kijken. Maar die ook wat achterlaat om over na te denken. Accepteer jij de cookies?"

Als je het programma van De Bond bekijkt, welke voorstelling van een collega-artiest zou je dan graag willen bezoeken?

"Thijs van de Meeberg, omdat hij zo heerlijk grappig een ouderwets sterk verhaal kan vertellen en ook wel omdat hij door dezelfde regisseur als ik word geholpen"
(Dat gaat over ex bloeiende maagd - Anemoon Langenhoff).

Vul aan: 'Ik nodig je uit voor mijn voorstelling want…'

"Het wordt een bijzondere avond waarin je elkaar en mij beter gaat leren kennen. Een avond die je aan het denken zet over de waarde van privacy. Een avond waar je verwondert en verbaast vandaan komt."

Voorstelling bezoeken

De voorstelling Privacy van Jochem Nooyen is te bezoeken op vrijdag 7 december om 20.15 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Kaarten kosten 17,50 euro (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via stadstheaterdebond.nl.

Meer berichten