Foto: Jan Bouwhuis

Help ook mee Nieuwjaarsvegen

Wie helpt mee met het opruimen van vuurwerkafval? De gemeente Oldenzaal doet deze oproep en heeft de activiteit zelfs een naam gegeven: nieuwjaarsvegen.

Oldenzaal - Op Nieuwjaarsdag ligt in veel straten het vuurwerkafval van een uitbundige jaarwisseling.

"Dit kan gevaarlijk zijn voor kinderen die zoeken naar niet afgegaan vuurwerk en het is ook geen fraai gezicht. Reden genoeg om samen de handen uit de mouwen te steken en het vuurwerkafval op te ruimen," aldus gemeente Oldenzaal.
Van al het afgeschoten vuurwerk valt zo'n 90 procent vlakbij weer op de grond. Rood papier, dozen, vuurpijlen, maar ook gevaarlijke blindgangers.

Meedoen aan het nieuwjaarsvegen is heel gemakkelijk: pak op 1 januari om klokslag 12.00 uur 's middags een bezem, veger en blik en ga vegen. Als het goed is, zijn ook de buren aan de slag. Meteen een mooi moment voor de beste wensen.
De gemeente stelt speciale afvalzakken voor vuurwerk beschikbaar. Die zijn af te halen bij de receptie van het stadhuis en bij de gemeentewerf aan de Lübeckstraat. Er zijn 250 zakken beschikbaar.

In de eerste week van januari kunnen de volle vuurwerkafvalzakken gratis weggebracht worden naar het afvalbrengpunt aan de Lübeckstraat 34 in Oldenzaal.

Meer berichten