De Gladjakkers
De Gladjakkers

Gladjakkers op zoek naar het recept voor een goed leven

De Oldenzaalse Gladjakkers (die van de geinige internetfilmpjes) werken mee aan Overijssel Verwoord. Dat is de titel van een reeks literaire activiteiten die tot en met maart in Overijssel worden gehouden. Daarvoor zijn ze op zoek naar tips voor een goed leven.

Oldenzaal - De streektaalvloggers van de Gladjakkers gaan samen met Ernst Daniël Smid op zoek naar levensadviezen van Overijssel.
"We zijn benieuwd naar de verschillen tussen de 'levensrecepten' van ouderen en van jongeren. Wat kunnen ze van elkaars 'recepten' leren?" aldus de drie.
Iedereen uit Overijssel kan meedoen, in alle genres: poëzie, proza, essay, recept, theatertekst of iets anders. De teksten mogen geschreven zijn in de streektaal of in het Nederlands, er zijn twee jury's en dus zowel een Nederlandse winnaar als een streektaalwinnaar. Beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle.

Teksten tot duizend woorden zijn tot 17 februari welkom op overijsselverwoord.nl. Ernst Daniël Smid en de Gladjakkers gaan de inzendingen beoordelen.

Meer berichten