Centrum de Thij moet kloppend hart van de wijk worden

Centrum de Thij moet een warm kloppend hart van de wijk worden met een eigen identiteit, uniek voor Oldenzaal, bereikbaar en aantrekkelijk voor iedereen. Dat is in elk geval het idee achter de overeenstemming die de gemeente Oldenzaal met WBO Wonen en Albert Heijn heeft bereikt.

Oldenzaal - De AH-supermarkt aan de Johanna van Burenlaan wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid en de entree wordt verplaatst naar het plein. Er wordt een nieuw bouwblok gerealiseerd met woonzorgvoorzieningen of maatschappelijke voorzieningen. Hiervoor zal de gemeente onder zorgaanbieders en bouwers een prijsvraag organiseren.

Randvoorwaarde hierbij is een bouwblok in maximaal tweebouwlagen met een bebouwingsoppervlak van maximaal 700 m2.

De woningen aan de Willem Dingeldeinstraat 119 en 121 worden gesloopt om ruimte te creëren voor een vernieuwde en bredere entree vanuit de zuidzijde van de wijk met toevoeging van parkeerruimte.

Verder wordt de voormalige Emmauskerk gesloopt, de woning Willem Dingeldeinstraat 37 wordt aangewend als vervangende ontmoetingsruimte voor de gebruikers van de kerk.

De gemeente zorgt voor groenvoorzieningen, flink meer parkeerplek en en een nieuwe inrichting van het gebied achter de winkels met een verbeterde verbinding tussen de Cato Elderinklaan en de Vloedbeldlaan, met een extra milieueiland.

Verder zal herinrichting van een deel van de Johanna van Burenlaan plaatsvinden en zal er meer groen komen in het woongebied aan de binnenzijde van de Willem Dingeldeinstraat.

Meer berichten