Een frisse start van het nieuwe jaar, lekker in de natuur aan de slag op de natuurwerkdag.
Een frisse start van het nieuwe jaar, lekker in de natuur aan de slag op de natuurwerkdag. (Foto: IVN)

IVN aan de slag op de natuurwerkdag Duivelshof

IVN Oldenzaal gaat op zaterdag 12 januari aan de slag op Duivelshof. Inwoners wordt gevraagd om mee te helpen.

Oldenzaal – "Duivelshof, de naam alleen al, roept een mysterieuze sfeer op. Er ligt nog een oud verdedigingsstelsel van wallen en grachten. En verder is het een zeer gevarieerd landschap van heide, bos, akkers en grasland. Op de heide gaan we aan de slag: wat zaagwerk en verdere opslag verwijderen, zodat iedereen weer kan genieten van de hei," nodigt IVN Oldenzaal uit.
Deze natuurwerkdag wordt gehouden door natuurwerkgroep EnHOe, waarmee IVN Oldenzaal-Losser samenwerkt en Natuurmonumenten. Iedereen kan meedoen, ook kinderen zijn welkom. Wel onder begeleiding van een volwassene.

De vrijwilligers verzamelen zaterdag 12 januari om 9.00 uur op de Lossersedijk, hoek Hengelmansweg (ook wel genoemd Hengelerheurneweg). Ze werken tot 13.00 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Tussendoor is er een koffiepauze. Daarvoor wel eigen drinken meenemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige schoenen zijn aanbevolen.

Meedoen aan de natuurwerkdag? Van harte welkom. Wel even aanmelden uiterlijk maandag 7 januari via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o.:

ivn.nl/afdeling/oldenzaal

Meer berichten