De geschiedenis van Oldenzaal is in het nieuwe jaar nog wat langer te bekijken dankzij de nieuwe openingstijden.
De geschiedenis van Oldenzaal is in het nieuwe jaar nog wat langer te bekijken dankzij de nieuwe openingstijden. (Foto: )

Vernieuwde Palthe Huis langer open in weekend

Museum het Palthe Huis in Oldenzaal is in het nieuwe jaar in het weekend langer open.

Oldenzaal - Sinds de heropening van museum het Palthe Huis gaat het goed met het museum. De bezoekcijfers zijn gestegen en de reacties op de nieuwbouw en de herinrichting zijn positief. Zoals gehoopt weten ook steeds meer minder mobiele mensen hun weg naar het museum te vinden. Om de bezoekers beter van dienst te zijn gaat het museum in de weekenden langer open.

Ook groepen weten hun weg naar het museum steeds beter te vinden. Op verzoek worden ook buiten openingstijden, zoals in de avonden, rondleidingen gegeven. Ook voor bijzondere activiteiten, rondleidingen bij kaarslicht of iets op maat voor een specifieke doelgroep (ouderen, blinden) is er passend aanbod.

Het museum is zes dagen per week geopend, alleen op maandag gesloten.
Vanaf 1 januari is het museum in het weekend niet meer vanaf 14.00 uur maar vanaf 12.00 uur geopend. Op deze manier hoopt het museum de toeristen, die vaak al vroeg in de stad zijn, beter van dienst te zijn. Van dinsdag tot en met vrijdag was het museum al van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer berichten