Freddie live in actie.
Freddie live in actie. (Foto: )

Filmhuis Oldenzaal: Bohemian Rhapsody en De Dirigent

Oldenzaal - Filmhuis Oldenzaal heeft een keertje de zaterdagavond kunnen huren van Stadstheater De Bond. Op zaterdag 12 januari om 20.00 uur wordt een speciale muziekfilm vertoond die tot een van de kaskrakers van 2018 behoort: Bohemian Rhapsody.

De film is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hoewel hij aids heeft en ziek is, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. De entree is 9 euro.

Filmhuis Oldenzaal vertoont op 8 en 9 januari de recente film De Dirigent, gebaseerd op het leven van de eerste Nederlandse vrouwelijke dirigent.

Amerika 1926: De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar zelfs om geen toelating te doen voor het conservatorium.
Ze keert terug naar Nederland en via de beroemde dirigent Mengelberg kan ze in Berlijn aan de Rijksacademie voor Muziek een dirigeeropleiding volgen. Daar staat ze als eerste vrouw voor het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?
De film is te zien op dinsdag 8 en woensdag 9 januari om 20.00 uur in stadstheater de Bond. De entree is 9 euro (donateurs 6 euro).

Zie ook www.filmhuisoldenzaal.nl

Meer berichten