Maria Kreuwel heeft de titel beste midwinterhoorn blazer van Ootmarsum geprolongeerd. Foto: Caspar Kouijzer
Maria Kreuwel heeft de titel beste midwinterhoorn blazer van Ootmarsum geprolongeerd. Foto: Caspar Kouijzer (Foto: Picasa)

Maria Kreuwel Scholten Linde als beste midwinterhoornblazer van Ootmarsum

Ootmarsum - De periode om het midwinterhoornblazen te kunnen uitoefenen is ten einde. Afgelopen zondag 6 januari, Drie Koningen, was de laatste dag. Daarna worden de midwinterhoorns weer voor een tijd netjes opgeborgen.

Aan het einde van deze periode is het een goede traditie voor de stichting Midwinterhoornblazers Ootmarsum om hun jaarlijkse wedstrijd te houden bij Bie Heintje in Nutter.

Maria Kreuwel Scholten Linde werd door de jury voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste blazer van deze groep. De jury bestond uit Hans Bolscher en Henk Steggink. "Maria blies heel beheerst met een mooie, zuivere melodie," liet de jury weten. Het bleek een spannende wedstrijd, want de onderlinge verschillen waren klein. Er werd volgens de juryleden door de deelnemers goed geblazen en tevreden kon men vaststellen dat ook de jeugd liet horen dat ze nauwelijks onderdoen voor de oudere generatie.

De jury gaf drie cijfers: voor de blaassterkte, de melodie en de zuiverheid/beheersing van het blazen. Er zat dus vrij weinig verschil in de uitslag. De beoordelingen liepen uiteen van 19,5 punten tot 23 1/4 punt.

Met 23 1/4 punt kroonde Maria Kreuwel Scholten Linde zich dus tot de beste blazer. Zeer dicht achter haar eindigden drie blazers met 22 1/2 punten en hierachter drie blazers met 22 1/4 punten.

Hans Kamphuis reikte de Tom Ribbens trofee uit aan Maria . "Je hebt het verdiend en het is prachtig dat je voor de tweede keer deze mooie trofee wint. Van harte gefeliciteerd daarmee," zei Kamphuis. "Met deze wedstrijd sluiten we ons seizoen af. We hebben allemaal goed geblazen en ik ben met name erg blij dat onze jeugd het zo goed heeft gedaan. Dat is natuurlijk ontzettend mooi en daar zijn we als blaasgroep best trots op. Tevens hebben we hier bij Heintje de gelegenheid om in dit decor te kunnen blazen. Het is hier mooi rustig om te blazen en we kunnen droog en warm onder een veranda staan. Al met al een perfecte accommodatie bie Heintje," sluit Kamphuis zijn speech af.

Hierna was er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje op de afsluiting van het seizoen.

Meer berichten