Foto: ROB&LOTTE

Supportersbus FC Twente vergroot noaberschap

Tilligte - De nieuwe supportersbus van de Stichting Noaberbus is zondag gepresenteerd bij Café Haamberg in Tilligte. De supportersbus is een initiatief van een kleine club fanatiekelingen uit Lattrop, Breklenkamp en Tilligte.

Al in 2017 ontstond het idee in Haamberg na de laatst gespeelde wedstrijd dat seizoen. Al snel werd er een speciale stichting in het leven geroepen om de plannen verder uit te werken. Een club sponsoren en vrijwilligers sloot zich aan en daarmee kon het licht op groen.

De voorzitter van de stichting, Thomas Koopman, vertelt: "In februari 2018 hadden we twee bussen op het oog, in het oosten van Duitsland. Snel werd er door drie bestuursleden vrij genomen en afgereisd naar het oosten van Duitsland. Al snel waren we eruit: onze bus stond daar en voldeed precies aan onze eisen: dubbeldekker, niet te oud en goed onderhouden." Een maand later vertrekt het voltallig bestuur, verder bestaande uit Koen ten Dam, Raymond Damhuis, Roy Kienhuis en Stefan Wassink met buschauffeur Joost Busscher naar Duitsland om de bus te halen.

Elke woensdag, gedurende tien maanden, werd in de hal bij André Groener in Lattrop geklust, soms met hulp van andere vrijwilligers, maar altijd trouw met de vaste club van de vijf initiatiefnemers. De naam 'Noaberbus' doet zijn eer aan volgens Koopman: "Dat we met twee buurtdorpen dit voor elkaar hebben gebokst, prachtig. Niet naar de verschillen kijkend, maar naar de verbindende factoren."

De selectie van FC Twente had afgelopen week de echte primeur om de bus te bewonderen. Bij Koopman overheerst hierbij het trotse gevoel: "Het is wel een compliment als Wout Brama dan tegen me zegt 'Hij is bijna nog mooier dan onze spelersbus'.

Meer berichten