Foto: Anniek ten Breul

Eerste kindergala in Denekamp

Denekamp - Kijk eens naar deze foto van de repetitie voor het eerste kindergala in Denekamp. Dat moet wel een prachtige middag worden op zaterdag 26 januari. Er is de laatste weken druk geoefend om een buut, zang of playbacknummer op de planken te krijgen. Want straks als het moet gebeuren zitten er toch meer dan vijfhonderd toehoorders in de zaal. En hoe ga je dan om met je zenuwen als daar je familie in de zaal zit en je ouders misschien wel op de eerste rij.

De allereerste kidsgala van carnavalsvereniging de Köttelpeern, dat zaterdag 26 januari wordt gehouden, zit direct al goed vol geboekt. Maar wat wil je ook als die zaterdagmiddag om 14.00 uur het podium in het gemeentehuis voor je alleen is. Waar dus 's avonds de ervaren oudere artiesten hun buuts en zang ten tonele brengen kan de jeugd 's middags al vast ervaren hoe het is om over enkele jaren daar te staan.
Afgelopen jaar kwamen Nikki en Lieke Boers met het idee om een kindergala te organiseren. Dit voortbordurend op het kindercarnaval. De vereniging pikte dat al snel op en er ontstond een heuse galakids-commissie, bestaande uit Bastiaan Ensink op Reimer, Kim Aveskamp, Evelien Rademaker, Maaike Beld, Niels Wigger en Boukje Brookhuis.

De jonge artiesten lieten niet snel op zich wachten nadat het een en ander via de diverse sociale media was bekend gemaakt. De commissie streefde naar deelnemers tussen de 5 en 14 jaar en binnen de kortste keren zat men vol. Genoeg deelnemers dus die willen zingen, dansen, acteren, moppen tappen of een instrument bespelen. En als dan ook de toneelmeesters, kaartverkoop, presentatie en de schmink in handen is van de kinderen zelf, dan moet het zeker goed komen. Al zullen de ervaren en volwassen galacommissieleden nog wel over de schouders mee kijken om de boel niet helemaal al te dol te laten eindigen.

Uiteindelijk zijn er 55 kinderen geselecteerd die dit allereerste kidsgala gezicht gaan geven op zaterdag 26 januari om 14.00 uur. Het programma zal ongeveer 2 uur duren. De galakids-commissie heeft de hulp ingeroepen voor de muzikale onderdelen van Ilse Wigger van De Muziekwereld. Direct na het kindergala wordt het podium alweer omgebouwd voor het Köttelpeerngala dat zich het hele weekend afspeelt in de hal van het gemeentehuis. Kaarten zijn te bestellen voor een euro via de website www.kottelpeern.nl.

Foto: Anniek ten Breul

Meer berichten