Willie Watson speelt deze week bij Cobblestone.
Willie Watson speelt deze week bij Cobblestone. (Foto: )

Wat is er deze week zoal te doen?

Wat is te doen in Noordoost-Twente. Wij geven elke week een overzicht.

Donderdag 31 januari

19.30 Alzheimer Café Het Alzheimer Café Oldenzaal gaat weer beginnen. Het Café is een informeel trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom. Het Alzheimer Café is elke laatste donderdag van de maand geopend in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10.

20.00 Filmhuis Denekamp Filmhuis Denekamp draait in het Kulturhus de film Petit Paysan. Het verhaal gaat over de dertiger Pierre die neemt, na het afronden van de landbouwschool, de melkboerderij van zijn ouders over. Hij leeft alleen op de boerderij en krijgt slechts zo nu en dan bezoek van zijn ouders en van zijn zus, die veearts is. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van DHF, een epidemische koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat een van zijn beesten besmet is. Een kaartje kost 7,50 euro.

20.15 Alink & Plukaard Alink & Plukaard is een theatermakersduo dat voorstellingen maakt waarvan zij denken dat die gemaakt moeten worden: Brutaal, vernieuwend, jong, met humor. Dat doen ze voor 16 euro in De Bond.

Vrijdag 1 februari

20.00 Filmhuis Rossum Filmhuis Rossum presenteert Kulturhus Rabo de CoCer de film Finding Your Feet. Een kaartje kost 5 euro. Deze Britse film is een romantische komedie met zestigers in de hoofdrol.

20.15 Herman in een bakje Geitenkwark ''Je wist het misschien nog niet, maar Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, unieke vorm van samenzang en absurde bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie'', aldus De Bond waar een kaartje 17,50 euro kost.

Zaterdag 2 februari

8.30 Weerselose Markt Elke zaterdag en elke tweede zondagmiddag van de maand, ook in de winter, in de grote overdekte en verwarmde markthal is er de Weerselose Markt. Alle faciliteiten zijn op meerdere plekken aanwezig. Er is een overdekte markthal met een restaurantgedeelte waar e=men goedkoop iets kunt eten en drinken. Ook aan de jongste bezoeker is gedacht. Zo vindt men op de markt een kinderspeelparadijs en/of artiesten speciaal voor kinderen.

9.00 Rommelmarkt Concordia De vriendenkring van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel houdt haar jaarlijkse rommelmarkt in 't Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.

10.30 Natuurwerkdag IVN IVN Oldenzaal-Losser houdt een natuurwerkdag op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Ze starten om 9.00 uur op Parkeerplaats P2 vlakbij Erve Hulsbeek. Om 10.30 uur is er koffie en om 13.00 uur is er voor iedereen soep. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Aanmelden via www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal.

19.30 Kindersterrenkijkavond Cosmos Sterrenwacht houdt een kindersterrenkijkavond. Een kaartje kost 8 euro. Cosmos: ''Beleef een interactieve lezing in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de Zon, Maan en de planeten. Super spannend!In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien.''

20.15 Joris Linssen Laat je in De Bond verrassen door het enthousiasme van zanger/tv-presentator Joris Linssen en zijn muzikale vrienden.

Zondag 3 februari

15.30 Cobblestone Cobblestone heeft Willie Watson en Faico op het programma staan. Plaats van handeling is het J.W. Racerhuis aan de Marktstraat 15 in Oldenzaal. Kaarten zijn hier voor 15 euro te koop bij Kiosk Ome Toon, VVV Oldenzaal en Café de Engel.

Dinsdag 5 februari

20.00 FIlmhuis Oldenzaal Zowel vandaag als morgen draait de film Girl in het Filmhuis Oldenzaal. Plaats van handeling in De Bond. Een kaartje kost 9 euro.

Woensdag 6 februari

19.00 Workshop- en netwerkavond Meer weten over fondsenwerving, vrijwilligersverzekering of hoe kranten keuzes maken in wat ze publiceren? Of zit je nog met de AVG? Breek je je hoofd over een (nieuw) vrijwilligersbeleidsplan? Of ben je überhaupt nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers of leden? De Vrijwilligerscentrale Oldenzaal houdt in samenwerking van diverse partners een gratis workshop- en netwerkavond in Breedwijs aan de Helmichstraat 42B in Oldenzaal.

Deze agenda wordt gemaakt met Tourist Info Oldenzaal en de VVV's Ootmarsum-Dinkelland en De Lutte-Losser. Lezers leveren aan via www.noordoosttwente.nl of www.nieuwedinkellander.nl

Meer berichten