Crematoria Twente heeft 2.200 euro overhandigd aan de stichting Leendert Vriel Noordoost-Twente.
Crematoria Twente heeft 2.200 euro overhandigd aan de stichting Leendert Vriel Noordoost-Twente. (Foto: )

Crematoria Twente helpt Leendert Vriel

Oldenzaal - Peter Molema, directeur van Crematoria Twente, heeft een cheque 2.200 euro overhandigd aan de stichting Leendert Vriel Noordoost-Twente. Coördinator Ine Kaptein nam de cheque in ontvangst.

Het bedrag bestaat uit giften die zijn gedaan in het kader van de opening van het nieuwe crematorium in Oldenzaal op 5 oktober 2018. Crematoria Twente draagt Leendert Vriel een warm hart toe en vroeg de genodigden in plaats van attenties een donatie aan de stichting te doen.

Als iemand gaat overlijden in de naaste omgeving is dat volgens de stichting een bijzondere en zware periode. ''U wordt hierin vaak ondersteund door de thuiszorg, huisarts en de naaste omgeving. Daarnaast kunt u ondersteuning krijgen van een goed opgeleide ervaren vrijwilliger van de Leendert Vriel. De geschoolde vrijwilligers van Leendert Vriel begeleiden terminaal zieke mensen in de laatste fase van hun leven. Zij ontlasten partner, familie en andere (mantel)zorgers door te waken, op te passen of te helpen bij persoonlijke verzorging. Door de inzet van de vrijwilligers kan er altijd iemand bij de zieke persoon aanwezig zijn zodat deze in de eigen, vertrouwde omgeving kan sterven.''

Meer berichten