Foto:

Oldenzaal tegen MS: 'We hopen heel veel geld op te halen voor onderzoek naar MS'

Oldenzaal - Het team van Oldenzaal tegen MS gaat op Tweede Pinksterdag opnieuw de uitdaging aan. Tijdens het landelijke evenement van stichting MoveS, 'Klimmen tegen MS', wandelen zij vanuit Malaucéne, een plaatsje aan de voet van de Mont Ventoux in Zuid- Frankrijk, de 21 kilometer lange en steile weg naar de top van de reus van de Provence.

Het team bestaat inmiddels uit tien personen, onder wie de drie Oldenzaalse lotgenootjes met de diagnose MS: Anouk Woordes, Denise Harperink en Pascal Landheer. De overige teamleden bestaan uit familie en vrienden van de dames. Met zijn allen gaan zij op 10 juni 2019 de uitdaging aan, zij doen dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar MS.

Om zoveel mogelijk geld op te halen daarvoor en MS onder de aandacht te brengen houdt Oldenzaal tegen MS op zondag 7 april, voor de derde keer een wandeling door de natuur van Twente. De organisatie is al een tijdje bezig met de voorbereidingen en heeft verschillende wandelroutes uitgezet. Er zijn routes uitgezet van 6, 12, 18 en 25 kilometer. Daarnaast is er rekening gehouden met minder validen: er is een korte route van 1,5 kilometer en een route van 5 kilometer over een volledig verharde weg, die daardoor geschikt is voor scootmobiel, rollator, rolstoel en kinderwagens. Deze route kan verlengd worden met nogmaals 5 kilometer.

De start van de wandeling jaar plaats bij 'Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte. Er kan er vanaf 9.00 uur gestart worden met de 18 en 25 kilometertocht, tussen 9.30 uur en 11.30 uur gaan de overige afstanden van start.

Op de pauzeplek is er tegen een vrije gift, koffie of thee met wat lekkers te krijgen en kinderen kunnen grabbelen. Daarnaast zijn er enkele informatiestandjes aanwezig met informatie over MS en het evenement Klimmen tegen MS.
Deelname aan de wandeling kost 5 euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen.

''We hopen er ook dit jaar weer een geslaagd evenement van te maken en heel veel geld op te halen voor onderzoek naar MS'', aldus Denise Harperink van de organisatie.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar oldenzaaltegenms@gmail.com of kijk op de website www.oldenzaaltegenms.nl

Meer berichten