HUBA geeft hulp bij belasting

Oldenzaal - In Oldenzaal gaan de vrijwilligers van HUBA (hulp bij belastingaangifte) in de komende maanden op pad om voor de ouderen in Oldenzaal de aangifte inkomstenbelasting 2018 te verzorgen. Zij kunnen de ouderen dan thuis bezoeken.

''En als ze er dan toch zijn, kijken ze ook naar de huur- en zorgtoeslag en vullen de betreffende formulieren in'',aldus HUBA. ''Zo wordt voorkomen dat er teveel wordt ontvangen en moet worden terugbetaald of dat er te weinig wordt uitgekeerd. U denkt misschien dat een aangifte voor u niet nodig is. U krijgt toch niets terug. U kunt wel geld terugkrijgen als u in een jaar veel zorgkosten hebt gehad. En dat betekent dus vermindering van belasting: u krijgt geld terug.''

Voor het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en het verzorgen van huur- en zorgtoeslag wordt per aangifte, alleenstaande of echtpaar, een onkostenvergoeding van 12 euro gevraagd. Na het verzenden van de aangifte ontvangt men een kopie van de aangifte.

Voor het eerst gebruik maken van de belastingservice? Neem dan contact op met het centraal aanmeldadres van HUBA Oldenzaal belastingservice: Rudi Platvoet, telefoon 0541-519227.

HUBA is een project van een groep vrijwilligers in samenwerking met de seniorenorganisatie KBO-PCOB. Ook niet leden van deze seniorenorganisatie kunnen een beroep doen op de belastinginvullers van HUBA Oldenzaal.

Meer berichten