Foto:

In The Spotlight - Stadsjongenskoor

Oldenzaal - Regelmatig stelt cultuurmakelaar Quinta Clason een lokale club of organisatie voor. Tijdens deze aflevering van In The Spotlight het Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Het Stadsjongenskoor Oldenzaal blikt terug op 2018 en kijkt vooruit naar 2019. Op een leuke en uitdagende manier werken aan je muzikale ontwikkeling? Het koor biedt zowel jonge als oudere jongens een unieke kans.

Hoe kijken jullie terug op 2018?
"Het was een fantastisch jaar met veel leuke concerten en heel veel nieuwe getalenteerde jonge zangers."

Hebben jullie bijzondere dingen meegemaakt het afgelopen jaar?
"We hebben live gezongen samen met orkest bij de film The Snowman en we hebben de Matthäus Passion gezongen. Verder heeft aantal jongens meegedaan met de opera Tosca en is op tournee geweest door heel Nederland. Daarnaast hebben we veel andere concerten gegeven."

Hoe zou je de sfeer binnen het koor omschrijven?
"De sfeer is ... jongensachtig want in het Stadsjongenskoor zingen alleen jongens. Er is veel ruimte voor humor, wat rumoer en wat meer beweeglijkheid dan in andere kinderkoren. In het koor maak je vrienden voor het leven."

Wat kan het publiek in 2019 van jullie verwachten?
"Bijzonder is dat een aantal jongens álle koralen van de Johannes Passion van Bach gaat zingen samen met het Orkest van het Oosten en een beroemde dirigent. Daarnaast zingen we ook 'gewoon' drie keer de Matthäus Passion in Deventer. Ook doen we mee aan de Grafschafter Chortage in Duitsland en we geven eigen concerten."

Vertel eens iets meer over jullie nieuwe plannen?
"We willen in 2019 heel graag weer een nieuwe Zang- en Spelgroep starten voor de jongens uit groep drie en vier. Je kunt namelijk niet jong genoeg beginnen met zingen! Er is plaats voor vijf jonge jongens die willen leren zingen. Maar ook oudere jongens die graag zingen zijn van harte welkom. We hebben verschillende leeftijdsgroepen. In de Zang- en Spelgroep kunnen jongens op speelse wijze en met veel plezier kennis maken met hun zangstem en leren ze via uitdagende muzikale spelletjes veel nieuwe liedjes."

Zingen bij het Stadsjongenskoor Oldenzaal biedt jongens een unieke kans om met muziek bezig te zijn. Met de Zang- & Spelgroep wordt er bij het Stadsjongenskoor een zangopleiding aangeboden gericht op de muzikale- en sociale ontwikkeling. De jongens werken samen naar de concerten toe, maken muziekvrienden, doen podiumervaring op en ze krijgen een muzikale opleiding: "We willen met name de allerjongste jongens die graag zingen enthousiast maken voor het Stadsjongenskoor. Maar we hebben nog meer leeftijdsgroepen. Bij het Stadsjongenskoor kun je je leven lang zingen!"

Zie ook www.stadsjongenskoor.nl

Meer berichten