Foto:

De Siepelsaegh

Het is eigenlijk wel een spraakmakende kop: 'Schaatsclub zonder ijs'. In Ootmarsum is het een feit, want het lukt de plaatselijke schaatsclub door allerlei redenen niet om een ijsvloer te creëren op de vijver bij de sporthal. Voorzitter Kees Tel bond de ijzers onder en waagde zich op glad ijs door de publiciteit te zoeken. "Bij de renovatie van het gebied rond de vijvers zijn er afspraken gemaakt die niet door de gemeente zijn nagekomen. Er stroomt grond- en regenwater in de vijver en dat werkt niet bevorderlijk,'' zo stond het ongeveer in de krant. Bij menigeen rees toen de vraag of de afspraak was dat De Kolk overdekt zou worden, want anders kom je nooit van het regenwater af. Dat schijnt echter niet zo te zijn. Praktisch gezien moet de schaatsclub (en wie hen daarbij wil helpen, graag) echt op zoek naar een stuk (gras)land om onder water te zetten. Dan is het mogelijk om de Ootmarsumse jeugd en schaatsliefhebbers na een paar winterse dagen te laten schaatsen. Zou dan de parkeerplaats van KOSC geen oplossing kunnen zijn? Als het vriest, wordt er toch niet gevoetbald. Of het park van De Wiemsel, da's toch al een nat gat. Het zou een leuk winters tafereeltje zijn en er is al volop licht voor de avonden.

Op een winterse vrijdagavond stond het ineens vol op 'het bordes' van de sporthal. Ouders, opa's en oma's wilden allemaal uit de kou naar binnen om hun (klein)kinderen op te halen van een volleybaltraining. Dan konden ze het laatste kwartier nog mooi even kijken naar de verrichtingen van hun nageslacht. De voordeur zat echter potdicht en die is alleen van de binnenkant te openen. Er werd flink gebonsd, maar dat gebeurde binnen ook, dus niemand die het hoorde. Dat de toegangsdeur dicht zit, is het gevolg van het zogeheten druppelsysteem. Voor Jan Tenniglo was het hele verhaal een reden om een van zijn druppels ter beschikking te stellen. Het was niet de druppel die de emmer deed overlopen, maar het idee werd niet heel erg enthousiast ontvangen.

Druppelsgewijs en enigszins verlaat kwamen de Siepeljonkers binnen op het gala van de Hènige Slepvèènt. In de zaal was te horen dat Vorst Jesse Schulte vergeten was dit Oud Ootmarsums hoogtepunt in de uitgaansagenda te zetten. Toch iets teveel gedruppeld?

Van de besloten vergadering van de gemeenteraad druppelt maar weinig naar buiten. Er is een motie aangenomen en daarin staat min of meer dat het college en het bestuur van het Openluchtmuseum hun geschil samen, eventueel met hulp van een onafhankelijke partij, moeten oplossen. Daarmee ben je er dus nog niet, want de gemeente procedeert tegen haar eigen vrijwilligers, die al jaren lang geld hebben verdiend, of in elk geval bespaard, voor diezelfde gemeente. Zij hebben met liefde voor het museum gezorgd voor goed onderhoud en om deze publiekstrekker draaiende te houden.

Die liefde van de vrijwilligers vind je ook terug bij het schoolmuseum dat 25 jaar bestaat. Taalvirtuoos Wim Daniëls stal de show met een prachtige bijdrage. Burgemeester Joosten had zijn rapport van de lagere school bij zich met voor vlijt, orde en netheid een 8.

En rekenen? Benieuwd wat zijn rapportcijfers straks zijn als burgemeester van Dinkelland. Zonder hoger beroep liggen die ongetwijfeld wat hoger! Daar rekenen we dan ook graag op.

Meer berichten