Wordt de sleutel van geluk binnenkort gevonden in de bibliotheek?
Wordt de sleutel van geluk binnenkort gevonden in de bibliotheek? (Foto: Jolien van Gaalen)

Mooiere toekomst met levenscoach

Oldenzaal - De bibliotheek Oldenzaal biedt binnenkort spreekuren met professionals. Vanaf vrijdag 22 februari begint dit met 'coaching voor particulieren'.

Oldenzaal - ''U kent het misschien wel: je krijgt van je werkgever een coaching traject aangeboden om jezelf verder te ontwikkelen of je te helpen met een specifiek, werk gerelateerd probleem. Zonder werkkring of buiten de werkkring kun je echter ook met (grote) vragen of problemen rondlopen. Toekomstplannen die in duigen vallen, (ernstig) ziek worden, je baan verliezen. Je partner die plotseling overlijdt... Het leven kan heftig zijn en wreed. Hoe ga je daar dan mee om?'', aldus een woordvoerder van de bibliotheek.

Een levenscoach volgens de bibliotheek met een gezonde afstand mee naar jou en jouw uitdaging. ''Omdat je er zelf midden in zit verlies je het overzicht. Een coach kun je zien als een stel extra ogen en oren en kan met professionele achtergrond en de eigen levenservaring, jou helpen het eigen pad weer terug te vinden.''

Nieuwsgierig en meer weten? Maak dan kennis met ervaringsgerichtcoach Yvonne Meyer. Zij is vanaf februari elke maand te vinden in de bibliotheek voor een gratis en vrijblijvend gesprek van 20 minuten. Dan kan iedereen met haar kennismaken en/of haar een vraag voorleggen ''Schroom niet. Iedereen en elke vraag is welkom'', zo laat de woordvoerder duidelijke weten. Meyer is aanwezig op 22 februari, 29 maart, 26 april, 24 mei, en 21 juni van 10.00 tot 11.30 uur.

De bibliotheek vraagt ook: ''Heeft u ook een beroep waarmee u andere inwoners uit Oldenzaal van belangrijke kennis kan voorzien? Neem dan contact met ons op. E-mail naar maartje.kamp@bibliotheekoldenzaal.nl of bel met 0541-512 516 en vraag naar Maartje Kamp.''

Op dit moment biedt de bibliotheek de volgende spreekuren aan:
-Elke tweede maandag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur over over autisme tijdens het spreekuur van het Autisme Informatie Centrum.
-Op elke tweede en vierde woensdagmiddag van de maand is er een computerinloopmiddag over pc's, tablets en smartphones.
-Het Taalpunt vindt elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 en woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur plaats en is gericht op mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal.

.

Meer berichten