Na een flinke opknapbeurt in winkelcentrum De Essen weer helemaal klaar voor de toekomst.
Na een flinke opknapbeurt in winkelcentrum De Essen weer helemaal klaar voor de toekomst. (Foto: )

Winkelcentrum de Essen weer helemaal klaar voor de toekomst

Oldenzaal - Winkelcentrum De Essen in Oldenzaal is weer helemaal up to date. Zo is de Emté is omgebouwd tot een moderne Coop en de omliggende ondernemers hebben die gelegenheid aangegrepen om ook hun zaak te moderniseren. Van leegstand is dan geen sprake meer. Maandag is de nieuwe supermarkt geopend.

Het centrum voorziet volgens kenners in een behoefte in een wijk die ruim vijfduizend inwoners telt. Ook de achterliggende wijk de Gravenes behoort tot het marktgebied van de winkeliers. ''Een winkelcentrum is daar dan ook zeker op zijn plek. Dat sprak ook de gemeenteraad enkele jaren geleden uit nadat een extern onderzoeksbureau had aangegeven dat winkels geconcentreerd moesten worden in het centrum van de stad'', zo laat men weten.

Wijkbewoners willen het liefst in hun direct omgeving hun dagelijkse boodschappen doen volgens het winkelcentrum. ''En dat kan dus weer. Na de vertrek van de acupunctuur zijn deze vrijkomende meters bij de nieuwe Coop aangetrokken. En uiteraard is de winkelorganisatie daar blij mee. Immers, een supermarkt kan niet groot genoeg zijn. Pizzeria en grillroom De Essen is onlangs reeds heropend na een flinke verbouwing. De zaak heeft na een sluiting van tien dagen een metamorfose ondergaan. Zo is er een nieuwe vloer in gelegd en is er extra ruimte gecreëerd om bestellingen die bezorgd moeten worden sneller klaar te kunnen maken.''

Eigenaar Jack Shamoon heeft in het weekend meerdere bezorgers in dienst die zijn klanten van pizza's en maaltijden voorzien. Vanwege de aantrekkende economie werd afgelopen jaar ook het laatste leegstaande pand in het winkelcentrum betrokken door een nieuwe onderneemster. Iris Loohuis runt daar kapsalon Iris. Voor de ondernemers in het winkelcentrum was het een grote wens dat dit pand op zichtlocatie ingevuld zou worden. "Immers leegstand roept verpaupering op en dat is wel het laatste wat we willen", zegt eigenaresse Hetty Everlo van bloemenshop de Essen. "Wij hebben alles geprobeerd om de ruimtes gevuld te krijgen en uiteindelijk is dit gelukt. De kapsalon draait lekker en dat versterkt de loop naar het winkelcentrum."

Haar bloemenshop zit net naast de ingang van de supermarkt en daar is zij natuurlijk mee in haar nopjes. Ook het afhaal Chinees en Indisch restaurant Shanghai gaat op korte termijn verbouwen. Het interieur wordt aangepakt en van de laatste gemakken voorzien. Na de verbouwing van deze zaak kan het winkelcentrum weer jaren vooruit.

Een wens hebben de winkeliers nog wel zegt Ben Brookhuis van de Coop supermarkt: ''Het aantal parkeerplaatsen zou uitgebreid mogen worden. Vooral in het weekend is het druk en zouden extra plekken welkom zijn. Maar we weten ook dat dit niet gemakkelijk is."

Meer berichten